Book ophold Giftcard Chat

Vores grønne rejse

På Kurhotel Skodsborg er vi bevidste om, at bæredygtig omstilling tager tid, at det er en læringsproces, og at der altid vil være brug for optimering. Med vores skønne placering mellem skov og vand, har naturen altid været en stor del af vores DNA, og grundstenen i Dr. Carl Ottosens værdier om fysisk og mental sundhed.

Initiativer

Vi forsøger at tænke bæredygtighed ind i alle dele af hotellets cyklusser og har truffet en beslutning om at løfte vores ansvar mere fokuseret og bidrage aktivt til at forbedre velværekulturen. Både for os selv, vores gæster og klimaet.

Vores vaskeri er økocertificeret, og bruger kun økologiske produkter og energibesparende vaskeprogrammer.

Vi samler regnvand som vi bruger til at vande vores planter og køkkenhave med.

Vandet vi serverer, er almindeligt friskt og rent postevand, og vi anbefaler altid at drikker vandet fra hanen, hvis muligt. I stedet for flaskevand, tilbyder vi derfor en genbrugelig vandflaske af sukkerrør i vores Spashop, som kan fyldes igen og igen

Brugen af engangsplastik såsom produktemballage er begrænset markant og vores fødevarer leveres i genbrugelige beholdere.

Vi affaldssorterer i 12 kategorier og forsøger at være på forkant med amtets krav. Dette år har vi blandt andet implementeret en container til tekstil.

For at undgå madspild, om-producerer vi vores bioaffald til biogas, i samarbejde med BioTrans

Vi vejer vores madrester, så vi kan regulere og tilpasse portioner og indkøb efter behov.

Mere end 30% af maden vi serverer, er økologisk og kommer så vidt muligt fra lokale danske producenter.

Det fisk vi serverer, er MSC certificeret, hvilket betyder det er fanget af et certificeret bæredygtigt fiskeri, at det ikke er truet og at der kun bliver fisket den mængde som tillader, at standen forbliver sund og produktiv.

Certifikationer

Green Restaurant Bronze

I maj 2022 fik vores restaurant Green Keys Green Restaurant – Bronze mærke, som udover at fokusere på brugen af økologiske fødevarer- og rengøringsmidler også kræver affaldssortering, madspildshåndtering og et minimeret vandforbrug.

Økologisk spisemærke Bronze

Siden 2021 har vores restaurant været certificeret med det danske Ø-mærke, bronze-niveau. Niveauet (basis, bronze, sølv eller guld) bestemmes ud fra procentdelen af økologiske fødevarer som restauranten bruger. Lige nu bruger Brasserie Carl over 34% økologiske råvarer, og vi arbejder målrettet med at blive endnu bedre.

Green Key

Green Key er det internationale miljøcertifikat for turistindustrien, som gives til firmaer der gør en særlig indsats for at passe på miljøet. Kurhotel Skodsborg har været Green Key hotel siden 2008, hvilket betyder, at vi har forpligtet os til at overholde de stringente miljøkrav, og løbende iværksætte miljøforbedringer.