Book ophold Giftcard Chat

Kurhotel Skodsborg leverer fremgang og overskud

2023 blev et godt år for Kurhotel Skodsborg. Der var fremgang i bruttofortjenesten, som blev 75,947 mio. kroner, og årets resultat landede på 2,069 mio. kroner. Fremgangen kom fra et stabilt højt niveau på hotel- og restaurantdriften, en stor vækst i Spa & Fitness, mange arrangementer som bryllupper og fødselsdage samt en positiv udvikling inden for erhvervsmøder og -events. Dermed er udviklingen for alvor vendt for det ikoniske kurhotel, der nu høster frugterne af en strategisk indsats gennem flere år med fokusering, forenkling og optimering af forretningen samt digitalisering af drift og administration.

De senere år har Kurhotel Skodsborg arbejdet på at implementere en ny forretningsstrategi, der skal fremtidssikre hotellet. Strategien har bl.a. omfattet et ændret markedsfokus, en ny salgsstrategi, en styrket indsats for rekruttering og fastholdelse af de rigtige medarbejdere samt en omfattende renovering af hotellet, fx flere værelser, istandsættelse af bygninger og spa samt åbning af Brasserie Carl i 2020.

”Takket være en dedikeret, engageret og vedholdende indsats fra alle, høster vi nu frugterne af den strategi, vi har lagt – og det på trods af betydelige eksterne udfordringer undervejs som coronapandemi og energikrise. Det gør mig oprigtigt stolt og glad, at vi nu viser, at den målrettede indsats har skabt et fundament for en balanceret drift,” fortæller Susanne Åberg, adm. direktør for Kurhotel Skodsborg.

Overvældende interesse for Spa & Fitness i jubilæumsår
Gennem årene har Kurhotel Skodsborg nydt stor opbakning i lokalområdet. Sammen med et generelt øget fokus på sundhed og velvære skabte det i 2023 stor vækst for kurstedets spa- og fitnessaktiviteter.

”Vi oplevede sidste år det højeste antal medlemmer af vores Spa & Fitness nogensinde, og vores træningshold satte rekord med over 2.000 ugentlige deltagere. Den store lokale opbakning oplevede vi også, da vi i 2023 kunne fejre kurhotellets 125-årsfødselsdag. Så jeg er taknemmelig for, at vores medlemmer, gæster og kunder er loyale og tilvælger Skodsborg, hvad enten det drejer sig om motion og wellness, en afslappende weekend i rolige omgivelser, en dejlig middag, en privat fest eller et erhvervsarrangement,” siger Susanne Åberg.

Fortsat arbejde for mere bæredygtig hoteldrift
Kurhotel Skodsborg er klassificeret som Green Key Hotel, og gennem 2023 blev indsatsen for mere bæredygtig drift øget, bl.a. gennem reduceret forbrug af kemi og et forbedret arbejdsmiljø. Hotellets restaurant Brasserie Carl – der er klassificeret som Green Restaurant – bidrog også til dette arbejde og øgede samtidigt udbuddet af plantebaserede og grønne menuer.

FAKTA: Hovedtal fra årsrapporten
Med regnskabsmæssig virkning pr. 1. januar 2023 fusionerede Kurhotel Skodsborg A/S og Skodsborg Sundhedscenter A/S med Kurhotel Skodsborg A/S som fortsættende navn. Begge selskaber havde i forvejen samme direktion og bestyrelse, så der er ikke sket ændringer i forhold til disse. Aktiviteterne i de to selskaber – hoteldrift og udlejning af erhvervsejendomme – fortsætter også uændret.

Note: Effekten af fusionen er indarbejdet i ovenstående tabel, som hvis selskaberne altid havde været en virksomhed.

Mere information
Kontakt venligst adm. direktør Susanne Åberg på mail saa@skodsborg.dk eller mobil +45 2790 2801 for yderligere oplysninger.