havbad wellness dampbad vinterbadning sauna massage

Forkæl din krop og alle dine sanser med vores Skodsborg FLOW – en række unikke spaoplevelser, der øger glæden og udbyttet af at gå i spa.
Skodsborg FLOW hjælper dig blandt andet til at styrke dit immunforsvar og opnå mental balance samt stimulere din blodcirkulation og bindevæv. Derudover fortæller vores gæster os, at de sover bedre, føler sig bedre tilpas i deres krop og har større livsglæde i hverdagen.
Vi har udviklet Skodsborg FLOW baseret på nye og årtusindgamle badetraditioner og behandlingsmetoder kombineret med den seneste viden indenfor wellness.

Din spa-instruktør vil med glæde guide dig til de forskellige ritualer

  1. Åndedrætsøvelser i vores salt cave
  2. Bodyscrub i dampbadet
  3. Hydrojetmassage i hydropoolen
  4. SaunaGus med havbad

1. åndedrætsøvelser i vores salt cave

Allerede i 1898 anbefalede Carl Ottosen, der grundlagde Kurhotel Skodsborg, gæsterne at rekreere i den friske, salte havluft i special-indrettede liggestole ved Øresund.
Vi har videreudviklet Carl Ottosens idéer inspireret af haloterapi (saltmineral-terapi) og åndedrætsøvelser fra yoga.
Haloterapi er en gammel behandlingsmetode, som går ud på at skabe et mikroklima med saltmineraler i luften. Metoden styrker immunforsvaret, renser lungerne og kan afhjælpe hudproblemer.
Yoga er et mere end 5.000 år gammelt indisk system af åndedrætsøvelser og fysiske stillinger. Målet med yoga er at opnå en naturlig balance i livet; på det mentale plan styrker yoga din evne til at koncentrere dig og hjælper dig til at opnå mentalt overblik og ro i sindet.

2. bodyscrub i dampbadet

Dampbad er en af verdens ældste badetraditioner, kendt blandt andet fra de græske hamambade og de romerske thermalbade.
Vi forstærker virkningen fra dampbadet med vores egen bodyscrub, baseret på en blanding af salt og olier, som vi skyller af med koldt vand. Dampbadet kombineret med bodyscrub øger blodcirkulationen, fjerner døde hudceller og giver silkeblød hud. Den kolde afskylning øger blodcirkulationen yderligere, optimerer kroppens udrensning og strammer huden op.

3. hydrojetmassage i hydropoolen

Vandet i vores 100 m2 store hydropool er 34 grader varmt og indeholder både klor og salt. Poolen er udstyret med knapper som aktiverer vandstråler, som du kan massere alle dele af kroppen med.
Vores krop består af 78 % vand, og opdriften samt saltindholdet i poolen gør, a tyngdekraften bliver nedsat, hvilket aflaster leddene. Vandstrålerne blødgør musklerne i hele kroppen, mens kroppens bindevæv og blodcirkulationen bliver stimuleret.

4. saunagus med havdyp

De nordiske saunatraditioner går mere end 2.000 år tilbage i tiden. Saunaen bliver af mange nordboere betragtet som et helligt rum tilegnet samvær, udrensning og ro.
SaunaGus er en terapiform, der benytter varme og æteriske olier til at påvirke krop og sind. Den bliver udført af en trænet ”gusmester”, der planlægger forløbet, doserer olierne og fordeler varmen med et håndklæde. SaunaGus foregår typisk af tre omgange, hvor intensiteten bliver øget, afbrudt af korte pauser, hvor deltagerne får mulighed for at køle af og drikke vand.
Der indgår ofte et havbad (eller et dyp i koldtvandskarret) i SaunaGus, hvilket frigiver kroppens endorfiner (poulært kaldet ”lykkehormoner”).
Det er begrænset, hvor meget forskning der er lavet om effekterne ved SaunaGus, men æteriske olier siges at have hver deres effekt – afslappende, rensende og/eller opkvikkende. Nogle eksperter mener, at SaunaGus stimulerer udskillelsen af affaldsstoffer gennem hud, lever og nyrer samt styrker immunforsvaret.
Vi ved bare, at vores gæster elsker SaunaGus og siger, at det giver dem et boost af energi og velvære …

5. DampGus med aloe vera og sukker-peeling

DampGus er en videreudvikling af den populære SaunaGus, hvor nogle eksperter mener, at varmen øger udskillelsen af affaldsstoffer gennem hud, lever og nyrer samt styrker immunforsvaret.

I DampGus oplever deltagerne – på grund af den høje luftfugtighed (cirka 100 %) – yderligere en række respiratoriske fordele, der virker særligt godt mod astma og bronkitis. Derudover blødgør aloe vera huden og øger dens elasticitet, mens sukker-peelingen fjerner døde hudceller og giver fugt til huden.

6. Fodbad med badesalt

Fodbad har siden 1898 været en del af den daglige pleje på Kurhotel Skodsborg.

Badesaltet i fodbadet har en beroligende effekt på nervesystemet og er med til at trække affaldsstoffer ud af huden. Det plejer ømme fødder og kan være med til at mindske fodsved, reducere hævelser og mindske uro i benene.

7. Nordisk stræk

Nordisk stræk er inspireret af yoga, et mere end 5.000 år gammelt indisk system af åndedrætsøvelser og fysiske stillinger. Målet med yoga er at opnå en naturlig balance i livet; på det mentale plan styrker yoga din evne til at koncentrere dig og hjælper dig til at opnå mentalt overblik og ro i sindet.

Øvelserne til Nordisk stræk er særligt udvalgt for at øge din smidighed og mobilitet samt forbedre din blodgennemstrømning og udskillelse af affaldsstoffer.

8. Aqua Fitness

Vandet i vores Bassin 21 er behageligt varmt (knap 27 grader) og støtter hele vejen rundt om din krop samtidig med, at det giver god modstand under træningen. Forskning viser, at Aqua Fitness forbedrer din fysiske form, forbrænder kalorier og din livskvalitet. Vi ved, at det altid giver deltagerne smil på læben.

Forkæl din krop og alle dine sanser med vores Skodsborg FLOW til en Spadag.