Kurhotel Skodsborg

På vores internationale kurhotel kan du nyde alt det bedste i livet – fra nærværende spabehandlinger og energigivende fitness til veltilrettelagte møder, nærende måltider og livets store fester.

FORSIDE_foto_renset-1600px

Vores grønne rejse

På Kurhotel Skodsborg er vi bevidste om, at bæredygtig omstilling tager tid, at det er en læringsproces, og at der altid vil være plads til optimering. Med vores skønne placering mellem skov og vand, har naturen altid været en stor del af vores DNA, og grundstenen i Dr. Carl Ottosens værdier om fysisk og mental sundhed.

Frisk luft og rent vand, lys, bevægelse og næringsfuld kost udgør et fundamentalt værdisæt for Kurhotel Skodsborg, og gør os evigt afhængige af naturen. Derfor er det vigtigt for os at passe på kloden, og vi forsøger at tænke bæredygtighed ind i alle dele af hotellets cyklusser og fremtid. Lige fra maden vi serverer i vores restaurant, til hvordan vi bruger energi. Selvom vi er midt i udviklingen, håber vi, at vi kan inspirere andre ved at være åbne omkring vores proces og de initiativer vi allerede har sat i værk.

Initiativer

Rent vand

  • Vores vaskeri er økocertificeret, og bruger kun økologiske produkter og energibesparende vaskeprogrammer
  • Vi samler regnvand som vi bruger til at vande vores planter og køkkenhave med
  • Vandet vi serverer, er almindeligt friskt og rent postevand, og vi anbefaler altid at drikker vandet fra hanen, hvis muligt. I stedet for flaskevand, tilbyder vi derfor en genbrugelig vandflaske af sukkerrør i vores Spashop, som kan fyldes igen og igen

Fra affald til gas

  • Brugen af engangsplastik såsom produktemballage er begrænset markant og vores fødevarer leveres i genbrugelige beholdere
  • Vi affaldssorterer i 12 kategorier og forsøger at være på forkant med amtets krav. Dette år har vi blandt andet implementeret en container til tekstil
  • For at undgå madspild, om-producerer vi vores bioaffald til biogas, i samarbejde med BioTrans

Danske økologiske fødevarer

  • Vi vejer vores madrester, så vi kan regulere og tilpasse portioner og indkøb efter behov
  • Mere end 30% af maden vi serverer, er økologisk og kommer så vidt muligt fra lokale danske producenter
  • Det fisk vi serverer, er MSC certificeret, hvilket betyder det er fanget af et certificeret bæredygtigt fiskeri, at det ikke er truet og at der kun bliver fisket den mængde som tillader, at standen forbliver sund og produktiv

Mod en grønnere fremtid

Udover at optimere vores vand- og fødevareforbrug, har vi etableret en samling bæredygtige tiltag som skal bidrage til Kurhotel Skodsborgs grønne rejse – og vi har flere initiativer i udvikling. Blandt andet vil vi minimere vores CO2 udslip inden 2030 og vores madspild inden 2025.

Vi har altid vores grønne værdier i tankerne, og vores miljøcertifikater er bevis på nogle af de mål vi har opnået og hvad vi stræber efter i fremtiden.

 

Juli 2021

Certifikationer

Green Key

Green Key er det internationale miljøcertifikat for turistindustrien, som gives til firmaer der gør en særlig indsats for at passe på miljøet.

Kurhotel Skodsborg har været Green Key hotel siden 2008, hvilket betyder, at vi har forpligtet os til at overholde de stringente miljøkrav, og løbende iværksætte miljøforbedringer.

Økologisk Spisemærke Bronze

Siden 2021 har vores restaurant været certificeret med det danske Ø-mærke, bronze-niveau. Niveauet (basis, bronze, sølv eller guld) bestemmes ud fra procentdelen af økologiske fødevarer som restauranten bruger. Lige nu bruger Brasserie Carl over 34% økologiske råvarer, og vi arbejder målrettet med at blive endnu bedre.

Green Restaurant Bronze

I maj 2022 fik vores restaurant Green Keys Green Restaurant - Bronze mærke, som udover at fokusere på brugen af økologiske fødevarer- og rengøringsmidler også kræver affaldssortering, madspildshåndtering og et minimeret vandforbrug.

Skærmbillede 2022-11-25 151051

 

På Kurhotel Skodsborg stræber vi efter de bedste resultater, og vi vil altid gerne høre dine tanker om vores grønne udvikling. Vi håber derfor, at du vil dele dine idéer til nye bæredygtige initiativer med os, så vores gæster fortsat kan opleve helt enkelt luksus hos os.