Book ophold Giftcard Chat

Vores grønne rejse

På Kurhotel Skodsborg er vi bevidste om, at bæredygtig omstilling tager tid, at det er en læringsproces, og at der altid vil være brug for optimering. Med vores skønne placering mellem skov og vand, har naturen altid været en stor del af vores DNA, og grundstenen i Dr. Carl Ottosens værdier om fysisk og mental sundhed.

Frisk luft, rent vand, lys, bevægelse og nærende mad udgør et grundlæggende værdisæt for Kurhotel Skodsborg, der for altid er med til at gøre os afhængige af naturen. Det er derfor vigtigt for os at passe på vores planet, og vi forsøger dermed at inkorporere bæredygtighed i alle elementer i hotellets kredsløb og fremtid – lige fra den mad, vi serverer i vores restauranter, til den måde vi bruger energi på. Selvom vi stadig er i udvikling, håber vi at kunne inspirere andre til at omfavne vores proces og de initiativer, der allerede er i gang.
Læs mere om vores grønne rejse

Initiativer

Vi forsøger at tænke bæredygtighed ind i alle dele af hotellets cyklusser og har truffet en beslutning om at løfte vores ansvar mere fokuseret og bidrage aktivt til at forbedre velværekulturen. Både for os selv, vores gæster og klimaet.

Vores vaskeri leverandør er økocertificeret og bruger kun økologiske produkter og energibesparende vaskeprogrammer.

Vi samler regnvand, som vi bruger til at vande vores planter og køkkenhave med.

Vandet, vi serverer, er almindeligt friskt og rent dansk postevand, og vi anbefaler altid at drikke vandet fra hanen, hvis muligt. I stedet for flaskevand tilbyder vi derfor en genbrugelig vandflaske af sukkerrør i vores Spashop, som kan fyldes igen og igen.

Brugen af engangsplastik såsom produktemballage er begrænset markant, og vores fødevarer leveres i genbrugelige beholdere.

Vi affaldssorterer i 13 kategorier og forsøger at være på forkant med de regionale krav. Dette år har vi blandt andet implementeret en container til tekstil.

For at undgå madspild, får vi vores bioaffald opproduceret til biogas i samarbejde med BioTrans og HCS.

Vi vejer vægten af vores madspild, så vi kan regulere og tilpasse portioner og indkøb efter behov.

Mere end 30% af maden, vi serverer, er økologisk, sæsonbestemt og kommer så vidt muligt fra lokale danske producenter.

Det fisk vi serverer, er MSC certificeret, hvilket betyder, at den er fanget af et certificeret bæredygtigt fiskeri, ikke er truet og kun fanges i mængder, der gør det muligt for bestanden at forblive sund og produktiv.

Mod en grønnere fremtid

Udover at optimere vores energi- og fødevareforbrug, har vi iværksat en række bæredygtige tiltag, der skal bidrage til Kurhotel Skodsborgs grønne rejse.

Vi har altid vores grønne værdier in mente i vores arbejde, og vores miljøcertifikater er et bevis på nogle af de mål, vi allerede har nået, og hvad vi stræber efter fremadrettet.

Fra 1. januar 2024 er vi stolte over at kunne meddele, at vi har købt vedvarende elektricitet fra vindmøller.

Siden sidste år har vi arrangeret Clean Up Days på Skodsborg to gange om året – først i foråret og dernæst i efteråret på World Clean Up Day, da vi ønsker at bidrage til et verdensomspændende initiativ.

Certifikationer

Green Key

Green Key er turistbranchens internationale miljøcertifikat, som gives til virksomheder, der gør en særlig indsats for at passe på miljøet. Kurhotel Skodsborg har været Green Key hotel siden 2008, hvilket betyder, at vi er forpligtet til at overholde de strenge miljøkrav og løbende igangsætte miljøforbedringer.

Green Restaurant Bronze

I maj 2022 blev vores restaurant tildelt Green Restaurant – Bronze mærke, som en del af certificeringskategorierne for Green Key med fokus på restaurationer. Udover at have fokus på brugen af økologiske fødevarer og rengøringsmidler, stiller det også krav om affaldssortering, madspildshåndtering og nedbringelse af vandforbruget.

Økologisk Spisemærke Bronze

Siden 2021 har vores restaurant været certificeret med det Økologiske Spisemærke på bronzeniveau. Niveauet (basis, bronze, sølv eller guld) bestemmes efter procentdelen af økologiske fødevarer, som restauranten bruger. I øjeblikket er mere end 34 % af de fødevarer, Brasserie Carl bruger, økologiske, og vi arbejder målrettet med at blive endnu bedre.