Lobby Tunes 2022

6. maj – “Ella Fitzgerald Tribute”
Ella Fitzgerald – også kendt som Queen of Jazz – var en ikonisk amerikansk jazzsangerinde, kendt for sin smukke, rene og teknisk overlegne vokal – og selvfølgelig hendes ’scat-singing’. Nyd skønne fortolkninger af hendes store bagkatalog af jazzstandarder som f.eks. ’Dream A Little Dream Of Me’ og ’Cheek to Cheek’.

3. juni – “Cool Bossa Nova”
Bossa Nova er lyden af smukke, brede brasilianske strande og en skyfri himmel. Den spanske guitar blander sig med den luftige saxofon, og sender tilskueren på en mental rejse til Ipanema Beach i Rio de Janeiro med hits som ’Girl From Ipanema’.

24. juni – “Gypsy Swinging” – udendørs
Gypsy-jazzen har siden sin fødsel i 1930’ernes boblende Paris taget publikum med storm. Sydende soloer og livsfarlige hastigheder på akustiske instrumenter er kendetegnende for denne genre.

1. juli – “Billie Holiday Tribute”
Billie Holiday er en af de mest kendte amerikanske jazzsangerinder nogensinde. Hendes skrøbelige, men samtidigt stærke vokal sang sig ind i manges hjerter og gjorde hendes fortolkninger af f.eks. ’Blue Moon’, ’All Of Me’ til udødelige klassikere.

29. juli – “The Roaring 20’s” – udendørs
1920’erne var en periode i den vestlige kultur, som var domineret af generel økonomisk velstand og et sprudlende frigjort kunstnermiljø i USA og Europa. Det var en ubekymret og frisindet tid, og jazzmusikken var i rivende udvikling. Rejsen går 100 år tilbage i tiden til en mere simpel tid – og hylder en tidlig, mere skramlet og umiddelbar lyd, som var vigtig for jazzens popularitet og udvikling.

5. august – “A Warm & Jazzy Summer”
Nyd en skøn sommeraften med lun og luftig sommerjazz – alt fra velkendte jazzstandarder som George Gershwin’s ’Summertime’ over i Louis Armstrong’s ‘What a Wonderful World’.

2. september – “Piano jazz”
Den klassiske jazztrio bestående af en pianist, en bassist og en trommeslager er, hvad de fleste ser for sig, når de hører begrebet ‘jazz trio’. Og det er der en grund til. Nogle af de største jazzmusikere sad nemlig bag tangenterne og definerede og forfinede jazzens sprog. På repertoiret er nogle af de mest lækre og loungeinspirerede jazzhits som f.eks. Oscar Peterson’s ‘Hymn to Freedom’ og Bill Evans ‘Autumn Leaves’.

7. oktober – “Monica Zetterlund tribute”
Repertoiret har udgangspunkt i Monica Zetterlunds store internationale gennembrud, da hun indspillede albummet ”Waltz For Debby” (1964) med den verdenskendte amerikanske pianist Bill Evans og dennes trio. Se frem til hits som ‘Monicas Vals’ og ‘Sakta Vi Gå Genom Stan’. 

4. november – “Souljazz” 
Soul- og jazzmusikken har fælles rødder, og det lægger man specielt mærke til, når artister som Etta James synger ‘At Last’, når Stevie Wonder synger ‘For Once In My Life’, eller når Ray Charles synger ‘Georgia On My Mind’. Se frem til en aften fyldt med klassikere.

2. december – “Christmas Jazz” 
Vi hylder den store julede amerikanske sangskat og garanterer vintage julestemning hos publikum i alle aldre. Der spilles juleklassikere som ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’, ‘White Christmas’ og ‘Santa Claus Is Coming To Town’.

Unge talenter fra musikkonservatoriet spiller sammen med etablerede kunstnere live Jazzmusik i The Lobby fra kl. 18.00-23.00.  Mellem kl. 18.00-19.00 byder vi velkommen med wine hour, hvor der serveres gratis vin. Glæd dig til en forfriskende cocktail eller en tilbagelænet middag til tonerne af livemusik og god weekendstemning. Arrangementerne er muliggjort med støtte fra Augustinus Fonden.

*Der tages forbehold for ændringer i programmet samt ændring af udendørs set-up.