Skodsborg Flow- Nordiske Spaoplevelser I Skodsborg Spa & Fitness

havbad wellness dampbad vinterbadning sauna massage

Forkæl din krop og alle dine sanser med vores Skodsborg FLOW – en række unikke spaoplevelser, der øger glæden og udbyttet af at gå i spa.
Skodsborg FLOW hjælper dig blandt andet til at styrke dit immunforsvar og opnå mental balance samt stimulere din blodcirkulation og bindevæv. Derudover fortæller vores gæster os, at de sover bedre, føler sig bedre tilpas i deres krop og har større livsglæde i hverdagen.
Vi har udviklet Skodsborg FLOW baseret på nye og årtusindgamle badetraditioner og behandlingsmetoder kombineret med den seneste viden indenfor wellness.

Din spa-instruktør vil med glæde guide dig til Læs videre “Skodsborg Flow- Nordiske Spaoplevelser I Skodsborg Spa & Fitness”

UNDGÅ INFLAMMATION I KROPPEN MED ZINZINO BALANCEOIL

Thilde maarbjerg omega fedtsyrer fiskeolie kurhotel skodsborg

”Mange af os er inflammerede, det vil sige, at vi har en betændelsestilstand i kroppen, og vores immunforsvar arbejder – ofte hårdt – for at modvirke denne tilstand. De fleste er ikke opmærksomme på inflammationen, hvilket kan få vidtrækkende konsekvenser for vores livskvalitet og helbred,” fortæller Thilde Maarbjerg.
Thilde Maarbjerg har Læs videre “UNDGÅ INFLAMMATION I KROPPEN MED ZINZINO BALANCEOIL”

BOGEN OM ”SKODSBORG BADESANATORIUM”

Vi er glade og stolte over at være med til at lancere bogen ”Skodsborg Badesanatorium – Persilleslottet som blev Nordens største kursted” af Anders Bank Lodahl og Jørn Hansen. Bogen er baseret på Anders Bank Lodahls ph.d.-afhandling om Skodsborg Badesanatoriums udvikling fra sanatoriet blev grundlagt i 1898, til det blev overtaget af Augustinus Fonden i 1992.

Hold kroppen naturligt sund

I slutningen af 1800-tallet, længe før Læs videre “BOGEN OM ”SKODSBORG BADESANATORIUM””

Opskrift på Skodsborgs palæobrød

palæo brød smørrebrød the lobby opskrift sundtDer er mange gæster, der har bedt om opskriften på vores velsmagende – og sunde – palæobrød; og vores konditorchef Susie Høj deler den hellere end gerne.

Opskrift på Skodsborgs palæobrød

100 g græskarkerner
150 g sesam frø
150 g hørfrø
5 æg
100 g solsikkeolie
10 g salt
100 g jordnødder uden hinde
75 g mandler uden hinde
75 g mandler med hinde
50 g hasselnødder

Det hele æltes sammen på en røremaskine til ægget begynder at tykne, så alle nødderne ikke bundfælder (cirka 5 minutter). Derefter kommes det i en rugbrødsform som er smurt med olie på alle sider.

Brødet bages ved 170 C i cirka 35 minutter.

Velbekomme!

Læs gerne ernæringsvejleder Gitte Højs forklaring på, hvorfor palæosmørrebrød er så sundt.

Eller nyd vores smørrebrød på palæobrød (billedet) i The Lobby.

Mathias Nielsen: ”CrossFit er en investering i dig selv”

Mathias Nielsen crossfit træner kurhotel skodsborg”Du tager armbøjninger som en pige,” fik vores CrossFit-instruktør Mathias Nielsen at vide af en ældre dame, en af de første gange, han prøvede sig med den populære træningsform.
”Jeg var overvægtig som teenager og tabte 25 kg ved at styrketræne – så jeg var muskuløs, men ikke særlig fleksibel. CrossFit giver bare så meget mere mening end almindelig styrketræning. Du laver bevægelser, som kroppen er bygget til at lave – og du bliver stærkere på de ting, du laver i hverdagen.” Læs videre “Mathias Nielsen: ”CrossFit er en investering i dig selv””

Inge Sandager: ”Yin yoga giver øget kropsligt velvære samt ro og balance på det indre plan”

”Jeg oplevede en fantastisk ro og klarhed, hvor jeg kunne nulstille mig selv, give slip på bekymringer og føle frihed,” fortæller yogalærer Inge Sandager om sin første oplevelse med yoga.
”Men først syntes jeg, at det nok var det mest akavede, jeg nogensinde har prøvet; og den såkaldte ”nedadvendt hund” (downward dog), der skulle være en hvilestilling, var decideret ubehagelig og gav mig kvalme …”.
Inge Sandager valgte at fortsætte med yogaen, som hun siger: ”Yoga – og især yin yoga – giver mig en dimension, der rækker ud over, hvad anden motion kan give. Jeg får energi, fokus og indre ro på en gang.”
Lysten til at give dette gode videre til andre, fik Inge til at uddanne sig til yogalærer.

Læs videre “Inge Sandager: ”Yin yoga giver øget kropsligt velvære samt ro og balance på det indre plan””

KUR-POST – SUMMER EDITION 2018

Kur-post, Kurhotel Skodsborg, bliv den bedste version af dig selv, Rikke Hørlykke, Casper Gammelmark

KUR-POST udkommer to gange om året og opdaterer gæster samt andre interesserede om events og nye tiltag på Kurhotel Skodsborg.

BLIV DEN BEDSTE VERSION AF DIG SELV er et af de dominerende temaer i sommerudgaven af KUR-POST, vores in-house avis.

Mere om KUR-POST

Sommerudgaven af KUR-POST indeholder blandt andet

 • ”It’s a game changer,” siger tv-vært Felix Smith om vores sundhedsforløb.

Læs mere om, hvad Felix har fået ud af sit sundhedsforløb.

 • Den prestigefyldte Tatler Spa Guide har tildelt Kurhotel Skodsborg prisen for ”Best for a Natural High” og har udnævnt os til ”En af verdens 7 bedste spaer i 2018”.
 • Årets Kage 2018 – mød vores dygtige konditorer, der vandt 1., 2., 3. og 4.-pladsen til Københavns Konditorlaugs årlige konkurrence om Danmarks bedste kage.
 • Palæo smørrebrød – “medicin”, der smager godt.
 • Mød CrossFit-stjernen Casper Gammelmark.
 • Interview med træner og coach Rikke Hørlykke (tidligere OL-guldvinder i håndbold)
 • Bestil tid til at blive forkælet – læs mere om vores nye, personlige ansigtsbehandlinger.
 • Eventkalender for juni til september 2018

Læs videre “KUR-POST – SUMMER EDITION 2018”

Casper Gammelmark: ”Du bliver stærkere og forbedrer din teknik”

Crossfit med Casper Gammelmark
Crossfit med Casper Gammelmark

”Jeg fulgte Rich Froning, også kendt som ”The Fittest Man in History”, på YouTube. Han var for sej, og jeg blev meget inspireret af hans øvelser,” fortæller vores CrossFit-instruktør Casper Gammelmark om sin første oplevelse med CrossFit.
Casper spillede bordtennis på topplan og syntes, at styrketræningen, der var udarbejdet af holdets fysioterapeut, var for kedelig. Han blev også fanget af konkurrence-elementet i CrossFit og deltager i dag i CrossFit-konkurrencer rundt om i hele verden.

Læs videre “Casper Gammelmark: ”Du bliver stærkere og forbedrer din teknik””

TV-VÆRT FELIX SMITH:” JEG FÅR MERE OVERSKUD OG ENERGI I HVERDAGEN”

FELIX SMITH

”Jeg har et stressende arbejdsliv, hvor jeg skal sætte mig ind i mange nye ting hver dag. Sundhedsforløbet på Kurhotel Skodsborg, hvor jeg træner med, blandt andre Thomas Rode, og deltager i SaunaGus gør, at jeg får mere energi og overskud i hverdagen,” fortæller tv-værten Felix Smith.

Læs videre “TV-VÆRT FELIX SMITH:” JEG FÅR MERE OVERSKUD OG ENERGI I HVERDAGEN””

Kurhotel Skodsborg gjorde rent kagebord til “Årets Kage 2018”

Har du en sød tand, kan det godt betale sig at slå et smut forbi vores The Lobby.
Til “Årets Kage 2018”, der blev afholdt på Crowne Plaza i København lørdag den 10. marts 2018, var det vores unge konditor-team, der løb med 1., 2. 3. og 4. pladsen, hvilket historisk set er helt unikt. Og du kan smage alle kagerne i vores The Lobby.

Læs videre “Kurhotel Skodsborg gjorde rent kagebord til “Årets Kage 2018””

Marie Aamodt: ”Jeg elsker konkurrencementaliteten i CrossFit”

Marie aamodt crossfit gymnastics dance instruktør personlig træner skodsborg spa fitness kurhotel

”Jeg blev set, og de tog sig af mig,” fortæller vores CrossFit-instruktør Marie Aamodt om sin første oplevelse med CrossFit.
Det var Maries kæreste Mathias (der også er CrossFit-instruktør), der syntes, at hun – der havde trænet gymnastik på konkurrenceniveau i 18 år – skulle have en ny fysisk og mental udfordring.
Marie uddyber: ”Der er et helt særligt community til CrossFit, som jeg siden har brugt meget. Og så elsker jeg konkurrencementaliteten – hele tiden at sætte og nå nye mål.”

Læs videre “Marie Aamodt: ”Jeg elsker konkurrencementaliteten i CrossFit””

Morten Nielsen: ”Jeg begyndte at dyrke CrossFit ud fra en ren cost-benefit-analyse”

morten nielsen crossfit effektiv træning instruktør kurhotel skodsborg fitness

”Jeg begyndte at dyrke CrossFit i 2009. Jeg var i militæret, og CrossFit var lige kommet til Danmark,” fortæller vores CrossFit-instruktør og personlige træner Morten Nielsen.
”Jeg syntes, at CrossFit var sjovt og interessant, men jeg fortsatte ud fra en ren cost-benefit-analyse. CrossFit kombinerer styrke og cardio i én effektiv session; som soldat har du 20 minutter og ikke 2 timer, når du skal træne.”

Læs videre “Morten Nielsen: ”Jeg begyndte at dyrke CrossFit ud fra en ren cost-benefit-analyse””

Camilla Pabijan: Crossfit er effektiv, varieret – og sjov – træning

crossfit effektiv varieret sjov træning camilla pabijan

”Jeg syntes, at CrossFit var superfedt, da jeg prøvede det første gang for syv år siden,” fortæller vores CrossFit-instruktør og personlige træner Camilla Pabijan.
”Jeg har dyrket mange former for træning, for eksempel gymnastik, dans, boksning og klatring, men CrossFit giver mig meget mere: Det er sjovt, inspirerende og giver mig konstant nye udfordringer på alle niveauer.”
Camilla smiler: ”Det er som en legeplads for voksne. Jeg begyndte på grund af den varierede, effektive træning, men jeg blev i høj grad hængende på grund af community-fornemmelsen”.

Læs videre “Camilla Pabijan: Crossfit er effektiv, varieret – og sjov – træning”

Inge Sandager: ”Yin yoga giver øget kropsligt velvære samt ro og balance på det indre plan”

Inge Sandager skodsborg yoga suite spa fitness nærvær balance kurhotel

”Jeg oplevede en fantastisk ro og klarhed, hvor jeg kunne nulstille mig selv, give slip på bekymringer og føle frihed,” fortæller yogalærer Inge Sandager om sin første oplevelse med yoga.
”Men først syntes jeg, at det nok var det mest akavede, jeg nogensinde har prøvet; og den såkaldte ”nedadvendt hund” (downward dog), der skulle være en hvilestilling, var decideret ubehagelig og gav mig kvalme …”.
Inge Sandager valgte at fortsætte med yogaen, som hun siger: ”Yoga – og især yin yoga – giver mig en dimension, der rækker ud over, hvad anden motion kan give. Jeg får energi, fokus og indre ro på en gang.”
Lysten til at give dette gode videre til andre, fik Inge til at uddanne sig til yogalærer.

Læs videre “Inge Sandager: ”Yin yoga giver øget kropsligt velvære samt ro og balance på det indre plan””

FINSK SAUNAGUS: “SAUNAEN ER ET HELLIGT RUM TILEGNET SAMVÆR, UDRENSNING OG RO”

Finsk saunagus sauna skodsborg spa fitness leo pirjo kurhotel wellness nærvær

”SaunaGus er et helligt rum; folk efterlader deres stress og statussymboler udenfor. Alle bliver lige og skiftene fra varmt til koldt, og tilbage, frigør deres lykkehormoner,” siger saunaeksperten Leo Pirjo.
SaunaGus er en terapiform, der benytter varme og æteriske olier til at påvirke krop og sind. Den bliver udført af en trænet ”gusmester”, for eksempel Leo, der planlægger forløbet, doserer olierne og fordeler varmen med et håndklæde. SaunaGus foregår typisk af tre omgange, hvor intensiteten bliver øget, afbrudt af korte pauser, hvor deltagerne får mulighed for at køle af og drikke vand.

Læs videre “FINSK SAUNAGUS: “SAUNAEN ER ET HELLIGT RUM TILEGNET SAMVÆR, UDRENSNING OG RO””

ANNE-LOUISE HAARBY: ”HATHA YOGA GIVER INDRE RO, MENTAL BALANCE OG OVERSKUD”

hatha yoga mental balance stress coach

”Det er min mission med undervisningen i hatha yoga, at deltagerne får større ro i krop og sind; og at den ro og balance kan sprede sig, når de kommer ud i den virkelige verden,” fortæller yogalærer og holistisk konsulent Anne-Louise Haarby.
”Jeg kan være med til at give dig indsigt og bevægelse, så du selv kan finde din egen retning i livet. Hatha yoga er med til at give indre ro, mental balance og overskud i en hverdag, hvor ”åndehuller” næsten er forsvundet.”

Læs videre “ANNE-LOUISE HAARBY: ”HATHA YOGA GIVER INDRE RO, MENTAL BALANCE OG OVERSKUD””

Jens Bache: ”Astanga yoga hjælper til at finde balancen i dit liv”

astanga yoga jens bache undervisning

”Jeg pustede og stønnede. Men bagefter var det fantastisk – som at have fået luft for første gang,” fortæller Astanga  yogalærer Jens Bache om sin første oplevelse med yoga for godt tyve år siden.
Jens Bache var midt i et traditionelt karriereforløb og var af en medstuderende på Berkeley University i Californien blevet lokket med på et yogahold.
”Det var svært at koble af i en stresset hverdag” fortsætter Jens. ”Jeg kunne cykle og gå ture i skoven, men det var primært i weekenderne. Yogaundervisning et par gange om ugen og en daglig yogapraksis derhjemme gav mig den ro, jeg søgte.”

Læs videre “Jens Bache: ”Astanga yoga hjælper til at finde balancen i dit liv””

PALÆO SMØRREBRØD – VELSMAGENDE ’MEDICIN’

smørrebrød palæo mellemmåltid snack sund mad

Nogle mener, at smørrebrød er det eneste unikke danske bidrag til verdensgastronomien. Det er en ældgammel dansk tradition at belægge rugbrød med sit yndlingspålæg. En tradition, der blev en fejret luksuriøs delikatesse hos det bedre danske borgerskab i 1890’erne, omkring samme tid som Kurhotel Skodsborg oprindeligt blev grundlagt. Derfor er det kun passende, at vores kokke har genfortolket denne unikke danske delikatesse og moderniseret den til en palæo-version.

Læs videre “PALÆO SMØRREBRØD – VELSMAGENDE ’MEDICIN’”

LONE HUNÆUS: ”MED KUNDALINI YOGA OPNÅR DU NÆRVÆR OG INDRE RO”

lone hunæus kundalini yoga mænd hatha flow ashtanga meditation

”Det var, som om lynet slog ned i mig,” fortæller yogalærer Lone Hunæus om sin første oplevelse med kundalini yoga.
Lone havde mange års erfaring som yogi (en der praktiserer yoga) og var taget til Costa Rica på et 200 timers træningsforløb for at blive uddannet som yogalærer.
Et af målene med forløbet var at stifte bekendtskab med forskellige former for yoga – og finde sin foretrukne yogaform.
Lone kom fra et krævende, men spændende, job som direktør på et reklamebureau. Hun havde gennem længere tid følt, at der skulle ske nogle ændringer i hendes liv, og kundalini yoga blev svaret …

Læs videre “LONE HUNÆUS: ”MED KUNDALINI YOGA OPNÅR DU NÆRVÆR OG INDRE RO””

NYD VANDBAREN I VORES SPA

vand med agurk mynte lime citron spa wellness sundhed

Det er vigtigt for dit helbred at drikke vand og opretholde væskebalancen. At drikke tilstrækkeligt med vand kan hjælpe dig med at gå ned i vægt, give din hud ekstra glød og hjælpe dine nyrer med at detoxe kroppen. Og vand behøver ikke at være kedeligt postevand. I vores spa har vi netop åbnet en helt ny vandbar – du er velkommen til at drikke te, vand med og uden brus samt vand tilsat forskellige friske krydderurter og grøntsager. Særligt vand tilsat friske krydderurter og grøntsager er godt for helbredet.

I den nye vandbar forkæler vi vores gæster med:

Læs videre “NYD VANDBAREN I VORES SPA”

Få en effektiv måling af din fitness-status

Ole cosmus træn med de bedste personlig træning crossfit

Vi har udviklet en ny, unik fitnesstest, som vi tilbyder til alle vores medlemmer – og til alle andre, der ønsker at kende deres fitness-status.
Du opnår det bedste udbytte af din træning, hvis du gennemgår fitnesstesten, inden du begynder at træne – hos os eller andre steder.
Fitnesstesten tager 50 minutter og består af måling af talje og fedtprocent, statisk stabilitetstest, dynamisk styrketest samt konditionstest. Testen bliver tilpasset dit køn og din alder.
Når testen er færdig, udarbejder vi en grafisk præsentation, der viser din aktuelle fitness-status. Denne grafiske præsentation bliver lagret elektronisk hos os, og du kan få den tilsendt som PDF-fil, hvis du ønsker det.
Din første test er gratis, når du bliver medlem hos os. Testen koster kr. 750,- for ikke-medlemmer.
Book tid i Spa & Fitness-receptionen eller på telefon 4558 5830.

Læs videre “Få en effektiv måling af din fitness-status”

VINNIE DAVIDA SØNDERGAARD – PERSONLIG TRÆNER & KROPSTERAPEUT

vinnie davida søndergaard boksning personlig træner crossfit striking mindful power training

 

”Det er min vision at inspirere, udvikle og flytte mennesker, med udgangspunkt i helhed og balance i det fysiske, psykiske, mentale og spirituelle – for kun dér finder du styrken og nøglen til forandring og vækst,” fortæller Vinnie Davida Søndergaard.
Vinnie er 3 x europamester i boksning og stifter af Mindful Power Training (MPT).

Læs videre “VINNIE DAVIDA SØNDERGAARD – PERSONLIG TRÆNER & KROPSTERAPEUT”

TRÆN MED LØBECOACH OG KOSTVEJLEDER GITTE HØJ

gitte høj løb ernæring kurhotel Skodsborg jens thygesen

”Det er min kostfilosofi, at du skal gøre alt med måde. Vær kritisk og bevidst om det, du indtager. Stop op og mærk efter. Hvordan har kroppen det?” siger Gitte Høj, vores løbecoach og kostvejleder.
Gitte fortsætter: ”Du skal træne efter din lyst og gerne efter dit mål. Sæt realistiske mål. Det vil sige: Hvis det er realistisk at nå tre træningspas på en uge, så er det, det du holder dig til. Andre kan nå syv og andre igen et. Det er min træningsfilosofi.”

Læs videre “TRÆN MED LØBECOACH OG KOSTVEJLEDER GITTE HØJ”

KUR-POST – VORES NYE IN-HOUSE AVIS

KUR-POST in-house avis events restauranter kurhotel skodsborg

Vi er glade og stolte over at præsentere KUR-POST, vores nye in-house avis.
KUR-POST udkommer hver tredje måned og opdaterer gæster samt andre interesserede om events og nye tiltag på Kurhotel Skodsborg.

Mere om KUR-POST

Den første udgave af KUR-POST udkom den 1. april 2016 og indeholdt blandt andet

 • Vi byder foråret velkommen – udendørs træning
 • Vi forskønner – renovering af værelser og gangarealer
 • Enkelt, naturligt og med substans – køkkenchef Erik Kroun om konceptet for vores tre restauranter: The Lobby, The Brasserie og The Restaurant by Kroun
 • Sunday Matiné & ”Te med Georg”
 • Varm op til weekenden med Lobby Tunes
 • Lad os forkæle dig med lidt luksus …
 • Eventkalender for april-maj-juni 2016

Læs videre “KUR-POST – VORES NYE IN-HOUSE AVIS”

”Den rette kur”- anmeldelse af The Restaurant by Kroun i STATUS

michelin restaurant by kroun anmeldelse status gastronomi nordsjælland kurhotel Skodsborg

”Nordsjælland har fået et nyt gastronomisk fyrtårn. På Kurhotel Skodsborg åbnede ’The Restaurant by Kroun’ sidst i januar med et køkken, der ikke går på kompromis med noget som helst og allerede må kandidere til en michelinstjerne,” skriver chefredaktør Nils Finderup i martsnummeret af magasinet STATUS.
Nils Finderup tildeler The Restaurant by Kroun seks stjerner ud af seks mulige.

Læs videre “”Den rette kur”- anmeldelse af The Restaurant by Kroun i STATUS”

The Restaurant by Kroun – vores nye gastronomiske rum

The Restaurant by Kroun kurhotel skodsborg erik kroun martin troelsen

Torsdag den 28. januar 2016 åbnede vi vores nye gastronomiske rum: The Restaurant by Kroun. Her vil køkkenchef Erik Kroun og hans team forkæle gæsterne med private dining og et eksklusivt chef’s table med udsigt til Øresund.
Restaurant Manageren garanterer service på internationalt niveau og matcher Erik Krouns mad med perlerne fra kurhotellets vinkælder.

Læs videre “The Restaurant by Kroun – vores nye gastronomiske rum”

Sundhed i krop, sjæl og varmeforsyning

Mai Kappenberger Kurhotel Skodsborg vedvarende energi klimavenlig nordisk e.on

”På Kurhotel Skodsborg kan man fra næste år skrue op for varmen på sit hotelværelse eller blive ekstra længe i dampbadet med god samvittighed. Kurhotellet er sammen med E.ON og Danish Renewable Energy ved at etablere et stort varmepumpeanlæg, der skal levere 75 % af virksomhedens varmeforbrug,” skriver journalist Julie Ring-Hansen Holt i den seneste udgave af E.ON magasinet.

Læs videre “Sundhed i krop, sjæl og varmeforsyning”

”Movement & Mobility giver dig lethed – og jordforbindelse”

mikael steinhausen personlig træning body-sds movement & mobility yoga


Moderne mennesker belaster deres krop uhensigtsmæssigt, fordi de bevæger sig for lidt,” fortæller vores personlige træner Mikael Steinhausen.
Mikael Steinhausen har en baggrund som redskabsgymnast og har trænet kickboxing på kampniveau i mange år. Han har dyrket en del hatha yoga og har altid været optaget af at træne kroppen og suge til sig af forskellige træningssystemer, hvilket han kombinerer, når han underviser. Han blev så imponeret af resultaterne af en Body-sds-session i 2010, at han valgte at tage den treårige terapeutuddannelse, og et af hans speciale, som instruktør, Movement & Mobility, er til dels inspireret af Body-sds qufei.

Læs videre “”Movement & Mobility giver dig lethed – og jordforbindelse””

“Parforcejagt” gjorde Dyrehaven til UNESCO-verdensarv

eremitageslottet, parforcejagt, cykeltur, sightseeing, nordsjælland

De færreste danskere ved, hvad “parforcejagt” er. Alligevel sikrede den unikke – og forlængst uddøde – jagtform i juli 2015 det smukke landskab i Nordsjælland en plads i det fine selskab på UNESCO’S verdensarvliste.
Det nordsjællandske parforcejagtlandskab inkluderer blandt andet Dyrehaven (vores “baghave”) og Eremitageslottet.

Læs videre ““Parforcejagt” gjorde Dyrehaven til UNESCO-verdensarv”

SaunaGus er fantastisk afslapning og velvære

Saunagus udrensende tina andersen afslappende meditation æteriske olier

SaunaGus er en terapiform som ved hjælp af varme og æteriske olier påvirker krop og sind. Den bliver udført af en dertil uddannet gusmester som tilrettelægger forløbet, doserer olierne og fordeler varmen ved hjælp af et håndklæde. Gusmestre har hver især deres egen stil. Derfor kan det være meget forskellige oplevelser du får, alt efter hvilken gusmester som leder din gus.SaunaGus kører typisk i tre sæt af stigende intensitet afbrudt af korte pauser, hvor du har mulighed for at køle dig af og indtage væske.

Læs videre “SaunaGus er fantastisk afslapning og velvære”

Piyana: “Svaroopa yoga holder din rygsøjle – og dig – evigt ung”

Piyana Pommer svaroopa yoga personlig træner træning yogacoach

”Vi skal alle dø, men hvis du træner din rygsøjle, bliver du aldrig gammel,” citerer vores yogainstruktør Piyana Pommer.
Piyana har specialiseret sig i svaroopa yoga, fordi denne yogaform arbejder med at afspænde haleben og korsben og derigennem rygsøjlen. Svaroopa yoga er en meditativ, blid og terapeutisk yogaform, der kan praktiseres af alle.
Hun forklarer: “Svaroopa er yoga – uden skader – for alle aldersgruppe; og god restitution, hvis du er blevet skadet.”
Og tilføjer: ”Jeg guider deltagerne på mine hold ind i øvelserne. Det ligger ikke i det fysiske, men i det indre. Deltagerne på mine svaroopa-hold fortæller mig, at de finder indre ro. Mentalt lærer du at give slip og være nærværende.”

Læs videre “Piyana: “Svaroopa yoga holder din rygsøjle – og dig – evigt ung””

Lys, luft, vand – en sund ferie i København

2015.Heather on her travels_the jetty at Kurhotel Skodsborg

“Lys, luft, vand. Det er de perfekte ingredienser til afslapning og genopladning på en ferie. I vores travle hverdag har vi brug for tid til at stoppe op, reflektere og bare nyde nuet. Ferietiden giver den længe ventede mulighed for at fokusere på sit helbred og velvære,” skriver rejsebloggeren Heather Cowper på sin populære rejseblog Heather on Her Travels.
Heather tilføjer: ”Måske kan du finde disse øjeblikke på Kurhotel Skodsborg nær Københavns centrum og tage lidt af den sundhed og velvære med dig hjem fra ferien.”

Læs videre “Lys, luft, vand – en sund ferie i København”

Camilla Pabijan: ”Træning, kost og restitution er de tre hovedpunkter”

personlig træner camilla pabijan TRX funktinel træning crossfit

”Jeg vil hjælpe dig med at nå dine mål – og lære dig at fastholde dem på en enkel og overskuelig måde,” fortæller vores personlige træner Camilla Pabijan.
Camilla uddyber ”Træning, kost og restitution er de tre hovedpunkter, der skal til for at opnå og opretholde et sundt stærkt og slankt legeme, både lige nu og resten af dit lange liv.”

Læs videre “Camilla Pabijan: ”Træning, kost og restitution er de tre hovedpunkter””

Kåret som Danmarks ”Best Meeting Venue 2015”

Ved Danish MPI Awards 2015 torsdag den 9. april 2015 fejrede 240 møde- og eventeksperter branchens bedste danske aktører.
Publikum og en stærk fagjury kårede Kurhotel Skodsborg til Danmarks bedste mødested 2015.

”Giver værdi for kunderne”
”Møde- og eventbranchen er i en rivende udvikling, og det er mere vigtigt end nogensinde at kunne dokumentere den værdi, de enkelt begivenheder skaber. Det stiller krav til innovation og nye måder at samarbejde på,” fortæller arrangøren MPI -Meeting Professionals International – verdens største brancheforening for folk, der arbejder med møder, konferencer, kurser og events.
MPI indstillede Kurhotel Skodsborg til prisen for ”Best Meeting Venue 2015”, fordi kurhotellet ”går forrest med innovative løsninger og unikke services, der giver værdi for kunderne.”

Træning, kultur og sund, velsmagende mad
“Vi arbejder målrettet på at gøre Kurhotel Skodsborg til nordens førende kurhotel, og den prestigefyldte pris som “Best Meeting Venue 2015” fra MPI viser, at branchen mener, at vi er på rette vej,” fortæller Mai Kappenberger, administrerende direktør for Kurhotel Skodsborg.
”Det er nu et år siden, at vi indviede The Lobby – kurhotellets pulserende hjerte – der har stor succes som uformelt møde- og spisested. Og vi introducerer hele tiden nye spændende træningstiltag som vores certificerede CrossFit-afdeling og ”YD & NYD – lav rigtig mad med Thomas Rode” samt vores kulturelle tilløbsstykker, som ”Nordic Noir på Skodsborg” i samarbejde med Sara Blædel og ”Klassisk på Skodsborg”.”

Kontakt gerne en af vores bookingmedarbejdere på booking@skodsborg.dk eller på +45 4558 5800, hvis du ønsker at høre mere om at holde dit næste møde eller event på Kurhotel Skodsborg.

Personlig træner Lotte Rask: Fokus på glæde, kvalitet og forebyggelse

Personlig træner lotte rask kurhotel skodsborg z-health afspændingspædagog massage forrebyggende træning

”Jeg fokuserer på glæde, kvalitet i bevægelsen, vejrtrækning og forebyggelse – specielt i forhold til ryg – når jeg træner med dig,” fortæller vores personlige træner Lotte Rask.
Hun understreger: ”Vores samarbejde tager udgangspunkt i dine behov og ønsker.”
Lotte Rask har tidligere spillet håndbold på divisionsniveau. Hun elsker at cykle og dyrke TRX – og er netop begyndt at løbetræne intensivt

Stærk teoretisk og praktisk erfaring fra fitnessbranchen
Lotte Rask har arbejdet i fitnessbranchen i 15 år, blandt andet som holdinstruktør for ”Stærk krop”, TRX og funktionel træning samt som personlig træner, for eksempel i styrketræning, pilates og afspænding.
Hun tilbyder også afspændingsbehandlinger og massage for at opnå velvære, i forhold til spændinger og til at bekæmpe stress.
Lotte Rask har en stærk teoretisk baggrund, hvor hun har uddannet sig til blandt andet psykomotorisk terapeut (tidligere kaldet afspændingspædagog), Nutrition & Lifestyle Coach og Z-health: R-Phase.
Du kan booke en time med Lotte Rask ved at ringe til receptionen i Spa & Fitness på 4558 5800.
Eller ved at skrive til hende på lotte_rask@hotmail.com
Du kan også møde Lotte Rask, når hun underviser i Z-Health hver onsdag kl. 10.30.
Bestil tid til Lotte Rasks Z-Health-timer under Holdaktiviteter.

Nå dine mål med en personlig træner
Lotte Rask – og vores øvrige personlige trænere – tager udgangspunkt i din aktuelle form og tilrettelægger et træningsprogram, der passer nøjagtigt til dine behov og mål.
Træneren forklarer, instruerer og motiverer dig gennem hele forløbet, så du når dine mål.
Mød vores team af kompetente personlige trænere under Personlig træning.

Ole Cosmus: ”Træn selvstændigt, sikkert og effektivt”

kvalificeret kompetent personlig træner crossfit ole cosmus kurhotel skodsborg

”Jeg vil gerne uddanne dig til at kunne træne selvstændigt, sikkert og effektivt,” fortæller vores personlige træner Ole Cosmus.
Ole Cosmus er den højt kvalificerede ildsjæl bag vores populære CrossFit-afdeling, som han også er ansvarlig for.
Han dyrker selv CrossFit på motionsplan og siger: ”Jeg dyrker ikke CrossFit med henblik på at deltage i konkurrencer, men med henblik på generel styrke og sundhed.”
Blandt vores medlemmer er Ole Cosmus kendt som en motiverende og inspirerende underviser.

Havsvømning, orienteringsløb og mountainbike
Ole Cosmus har været professionel soldat i 30 år, herunder idrætsleder ved Den Kongelige Livgarde, og er uddannet til Militær Fysisk Træner Niveau 4, svarende til idrætsleder i Forsvaret.
Derudover elsker Ole Cosmus det aktive liv: Han svømmer i havet, løber orienteringsløb i skoven og kører mountainbike.
Book et personligt træningsforløb med Ole Cosmus ved at ringe på 4558 5800 eller ved at skrive direkte til ham på olec@skodsborg.dk

Nå dine mål med en personlig træner
Ole Cosmus – og vores øvrige personlige trænere – tager udgangspunkt i din aktuelle form og tilrettelægger et træningsprogram, der passer nøjagtigt til dine behov og mål.
Træneren forklarer, instruerer og motiverer dig gennem hele forløbet, så du når dine mål.
Mød vores team af kompetente personlige trænere på personlig træning.

K-LIFT, VORES MEST EFFEKTIVE ANSIGTSBEHANDLING

K-lift effektiv ansigtsbehandling anti-age Charlotte Torpegaard Kerstin Florian

Vi er stolte over at kunne tilbyde den unikke K-Lift-behandling, som giver hurtige, synlige resultater.
Behandlingen er et avanceret system til effektive ansigtsbehandlinger, der giver energi, strammer og forynger din hud. Hemmeligheden bag K-Lifts effektivitet er et specialudviklet apparat, der benytter kinetisk energi til at modvirke de processer, der ælder huden.
K-Lift-behandlingen er udviklet af vores nære samarbejdspartner Kerstin Florian, der er kendt for sine eksklusive skønhedsprodukter til verdens førende spaer og skønhedssaloner.

Derfor er K-Lift-behandlingen effektiv:
Udover peeling, ansigtsmassage og ansigtsmaske, inkluderer K-Lift-behandlingen
– Lysenergi (fotobiostimulering med LED)
– Elektrisk energi (pulserende mikrostrøm)
– Magnetisk energi (transdermal effekt)

Behandlingen påvirker alle hudens lag med et synligt resultat, blandt andet
– Bliver musklerne i dit ansigt tonet og løftet
– Din produktion af collagen bliver øget
– Linjerne på dit ansigt bliver mindsket og rynkerne bliver blødere
– Dit ansigts konturer bliver fastere

K-Lift-behandlingen bliver populært kaldet for ”ansigtsløftning uden kniv”.

K-Lift-behandlingen koster 1.100,- kroner for 80 minutter. For den optimale effekt af K-Lift-behandlingen anbefaler vi, at du gentager behandlingen fem gange á 50 minutter indenfor en måned efter den indledende 80 minutters behandling. Vi har et særtilbud på et K-Lift-klippekort: en gang 80 minutters behandling samt fem gange á 50 minutter til 3.800,- kroner.

Venligst henvend dig i Spa & Fitness-receptionen, hvis du ønsker at vide mere om K-Lift-behandlingen.

Læs mere om K-Lift-behandlingen på bloggen af Charlene Florian, Chief Creative Officer hos Kerstin Florian, Eller læs om den kendte skønhedsekspert Charlotte Torpegaards oplevelse med K-Lift-behandlingen i indlægget ”Din hud ligner en fersken!”.

Af Walther Griesé, In-house Editor

Nightingale String Quartet – Intimkoncert med fortryllende kammermusik

”Vi glæder os meget til at spille på Kurhotel Skodsborg, da det er et utroligt smukt og unikt sted,” siger Gunvor Sihm, den ene af de to talentfulde violinister i Nightingale String Quartet.

En fantastisk start på karrieren
”Med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende lydhørhed får Nightingale String Quartet den klassiske strygekvartet til at sprælle af liv,” lød begrundelsen fra dommerkomiteen, da kvartetten blev tildelt P2’s talentpris i 2010.
Juryen var ikke alene om at blive forført af de fire unge, lovende musikeres indlysende talent og passion; og listen med den unge danske kvartets vokser dag for dag.
En ny måde at promovere klassisk musik
Udover deres mange succesfulde projekter, der har kickstartet deres internationale karriere på rekordtid, arbejder kvartetten også med at promovere klassisk musik på en ny måde.
Sammen med anerkendte kunstnere fra video-verdenen (instruktør Mads Nygaard Hemmingsen og producer Melek Saglar) har de produceret en trendsættende video, der har været med til at markere deres navn endnu stærkere blandt kendere af kammermusik.

Spirituelt rensende, beroligende og styrkende
Der er en ære for os, at være værter for denne meget specielle koncert lørdag den 26. juli 2014 i DannerSalonens intime rammer.
Gunvor Sihm siger: ”Måske vil vores musik være med til at give en spirituel renselse kombineret med kurhotellets beroligende og styrkende indvirken.”

Mere om “Klassisk på Skodsborg”
Vi er overbevist om, at koncerten bliver mindeværdig og kan kun opfordre til, at du bestiller billet på vores Eventkalender.
Eller læser mere om vores øvrige koncerter i rækken ”Klassisk på Skodsborg”.

Af Viriginie Reymond, Marketingassistent“We are looking very much forward to playing at Skodsborg Kurhotel as it is a really beautiful and unique place”, says Gunvor Sihm, one of the Nightingale String Quartet’s two talented violinists.

A career off to a flying start
“With burning passion, irresistible zest, and contagious mutual responsiveness, the Nightingale String Quartet flounders with life, so that the music speaks directly and strongly to the novel as well as the experienced listener,” stated the jury of the Danish Radio P2 Talent Prize 2010.
They were not the only ones to be subdued by the obvious talent and passion of all four young and promising musicians, and the list of the young Danish Ensemble’s accomplishments grows by the day.

A new way of promoting classical music
In addition to succeeding with flying colours in all projects they undertake, which launched their international career in record time, the quartet also strives to give classical music a new form of promotion. The high quality music video they made in collaboration with renowned professionals from the recording world (Director Mads Nygaard Hemmingsen and Producer Melek Saglar) was a first in the classical world and contributed further towards making their name unavoidable among chamber music aficionados.

Spiritual cleansing, calm and revitalization
For all these reasons, it is an honour for us to host this very special concert on July 26th in the intimacy of our Dannersalon.
As Gunvor Sihm states: “Perhaps our music will provide a spiritual kind of cleansing to be combined with your hotel’s calming and revitalizing properties.”

We are sure the event will be a memorable one and invite you to book your tickets at our Event Calendar.
Read more about our classical concerts’ series at Classical Concerts.

By Viriginie Reymond, Marketing Assistant

“Hård træning krydret med luksus”

”Søger du nye udfordringer til at få sved på panden og er samtidig lidt af et luksusdyr, kan rulleski måske være noget for dig,” skriver Gitte Willumsen under overskriften ”Hård træning krydret med luksus” på sin sportsblog Frk. Willumsen.
Gitte Willumsen er videnskabsjournalist i sit professionelle liv, men i sin fritid elsker hun at slippe sit indre legebarn løs i sportsgrene som løb, klatring, landevejscykling, roning, fægtning, kajakpolo og … rulleski.

”Jeg glæder mig allerede”
Gitte Willumsen deltog i OL-skiløberens Jonas Thor Olsens workshop om rulleski på Kurhotel Skodsborg i forsommeren. Her fik hun en del gode tips om træning, blandt andet til det sagnomspundne langrendsløb Vasaløbet, og nød en afslappende tur i spaen.
Hun slutter sit blogindlæg: ”Næste gang bliver det med fokus på vægttræningen af de muskelgrupper, vi har så hårdt brug for, når vi løber langrend. Jeg glæder mig allerede.”

Mere om kurser i rulleski
Vi planlægger allerede to nye kurser torsdag den 21. august 2014: Et kursus for øvede rulleskientusiaster og et kursus for de, der har lyst til at prøve rulleski for første gang.
Meld dig til vores kommende workshops for nybegyndere eller øvede.
Eller få inspiration ved at læse hele Gitte Willumsens indlæg om vores workshop i rulleski på Frk. Willumsen.

“If you are looking for new challenges in order to work up a sweat and if you are a bit of a luxury aficionado, roller skiing may be your new sport,” writes Gitte Willumsen under the headline “Tough exercise spiced up with luxury” on her sports blog Frk. Willumsen.
Gitte Willumsen is a science journalist in her professional live but in her free time she loves to go all in on sports, like running, climbing, road cycling, rowing, fencing, kayak polo and…roller skiing.

“I can’t wait”
Gitte Willumsen participated in Olympic skier Jonas Thor Olsen’s workshop on roller skiing at Kurhotel Skodsborg in the beginning of summer. Here she picked up some interesting tips on training, among others for the mythical cross-country ski race, Vasaloppet, and enjoyed a relaxing visit to our spa.
She ends her blog post, “The next workshop will focus on weight training of the muscles which we desperately need when we ski cross country. I can’t wait.”

More about courses in roller skiing
We are already planning two new courses Thursday 21 August 2014: One course for seasoned roller ski-enthusiasts and one course for beginners who would like to give it a go.
Join our upcoming courses for new-comers or intermediates.
Or be inspired by reading Gitte Willumsen’s complete post about our roller ski workshop at Frk. Willumsen.

“Underholdende, spændende og makabert” – Sara Blædel om research til sine krimier

I samarbejde med forfatter Sara Blædel inviterer vi til en række intime forfatterarrangementer med titlen ”Nordic Noir på Skodsborg” med fokus på den skandinaviske krimi, der for tiden topper bestsellerlisterne over hele verden
Torsdag den 19. juni 2014 kl. 20 fortæller Sara Blædel om, hvordan hun researcher til sine krimier og præsenterer ”sin” retsmediciner Steen Holger Hansen.
Sara Blædel har i en årrække samarbejdet med Steen Holger Hansen for at få alle de grumme detaljer om lig, skudhuller og undersøgelse af voldsofre til at være så virkelighedstro som muligt.

Det skal være virkelighedstro
”Det er vigtigt for mig, at mine krimier er så virkelighedstro som muligt. Derfor samarbejder jeg med en lang række fagfolk indenfor politiet, sundhedsvæsenet, retsvæsenet og diverse organisationer,” fortæller Sara Blædel, der i år fejrer 10 års jubilæum med sin superpopulære krimiserie om Louise Rick og Camilla Lind.
”En af mine vigtigste kilder er retsmediciner Steen Holger Hansen. Han er min garant for, at alle de grumme detaljer om lig, forrådnelse, skudhuller og undersøgelser af voldsofre bliver skildret korrekt.”

”Det bliver underholdende, spændende og makabert”
Steen Holger Hansen er retspatolog og overlæge på Retsmedicinsk Institut, København Universitet. Derudover har han som retsmediciner i en længere årrække arbejdet med undersøgelse af levende og døde personer i ind- og udland – en retsmediciner bruger lige så meget tid på levende som døde personer. Steen Holger Hansen har bidraget med flere af historierne i bogen MORD I VIRKELIGHEDEN – 24 RETSMEDICINSKE SAGER.
”Det bliver underholdende, spændende og makabert, når vi fortæller om, hvordan Steen er med til at svare på alle mulige og umulige spørgsmål, som jeg kan have i forbindelse med mine historier,” siger Sara Blædel.

”Nordic Noir”-aften
Sara Blædel og Steen Holger Hansen lægger op til en underholdende aften i vores nyindrettede litteraturhjørne i The Lobby.
I pausen serverer vi ”Tea with Georg” og hjemmebagte kager. Torsdag den 19. juni 2014 kl. 20-22
Pris, inklusive ”Tea with Georg” og hjemmebagte kager, kr. 200,- per person
Det er muligt at supplere den intime litteraturoplevelse med vores 3-retters krimimenu med en nøje udvalgt vinmenu i restauranten samt overnatning med fri adgang til vores spa og fitnesscenter.
Prisen for overnatning, inklusive ”Nordic Noir”, adgang til spa & fitnesscenter samt 3-retters menu med vinmenu, er 1.800,- kroner per person.

Bestil billet til ”Nordic Noir på Skodsborg” på vores eventkalender.
Eller send en mail til booking@skodsborg.dk for at høre mere om et ”Nordic Noir”-ophold.In collaboration with author Sara Blædel we arrange five intimate writers’ events titled ”Nordic Noir at Skodsborg”, focusing on the Scandinavian crime novels which top the bestseller lists all over the world at the moment.
Thursday 19 June 2014 Sara Blædel dons her secrets on her research in order to make her popular crime novels as accurate as possible, and presents “her” coroner, MD Steen Holger Hansen.
Sara Blædel has collaborated with Steen Holger Hansen for many years, ensuring that all the gruesome details about bodies, gun wounds and the investigation of victims are as correct as possible.

It must be true to reality
“It is vital to me that my crime novels are as true to reality as possible. Thus I collaborate with a long line of experts within the police, the health authorities, the judicial system and various organizations,” says Sara Blædel, who this year celebrates the 10th anniversary of her super popular series of crime novels about Louise Rick and Camilla Lind.
“One of my most important sources is coroner Steen Holger Hansen. He is my guarantee that all the gruesome details about bodies, rotting, gun wounds and the investigation of victims are depicted as correctly as possible.”

”It will be entertaining, exciting and macabre”
Steen Holger Hansen works as coroner at The Department of Forensic Medicine at the University of Copenhagen. Furthermore he has worked with the examination of dead and living people for years locally and abroad – a coroner spends as much time with the living as with the dead. Steen Holger Hansen has contributed to several of the stories in the book MORD I VIRKELIGHEDEN – 24 RETSMEDICINSKE SAGER.
“It will be entertaining, exciting and macabre, when we talk about how Steen helps answer all the possible and impossible questions which I may have in connection to my stories,” says Sara Blædel.

”Nordic Noir” evening
Sara Blædel and Steen Holger Hansen are preparing an entertaining evening in our newly established literary corner in The Lobby. During the break we serve “Tea with Georg” and home-baked cakes.

Thursday 19 June 2014 – 8-10 pm.
Price, including ”Tea with Georg” and home-baked cakes, DKK 200 per person

Book your ticket for “Nordic Noir at Skodsborg” at our Event calendar.

You may supplement the intimate literary event with our three-course crime menu with a carefully selected wine menu in our restaurant and an overnight stay with free access to our spa and fitness centre.
Overnight stay, including “Nordic Noir at Skodsborg”, free access to our spa & fitness centre as well as the three-course menu with wine menu – DKK 1,800 per person.

We invite you to send a mail to booking@skodsborg.dk to learn more about a “Nordic Noir” stay.

”Et helt nyt loungeområde, som var superhyggeligt …”

”Hvad vi ikke vidste, var at The Lobby lige var blevet indrettet. Det var et helt nyt loungeområde som var superhyggeligt – med ild i pejsen og bløde sofaer,” fortæller Tina Dalbøge på sin blog TinaDalboge.dk under overskriften ”Kurhotel Skodsborg – en skøn oplevelse fyldt med stjernestunder.”

”Samtidig havde de allieret sig med to af landets skarpeste Michelin-bestjernede kokke – køkkenchef Philip Scheel Grønkjær og assisterende køkkenchef Gabriel Hedlund. De har en fortid fra restauranter som Noma, Herman, Kadeau, Kokkeriet og Kong Hans … Det lyder helt vildt dyrt, – men der tager man altså fejl … Priserne lå fra 95,- til 155,- kroner. Servicen og stemningen var helt i top, og maden var virkelig prima luksus.”

Tina var med sin mand på et kæresteophold for at forkæle sig selv.

Du kan læse resten af Tinas indlæg på Tinadalboge.dk

Eller læs mere om vores nye nordiske gastronomiske profil i The Lobby

”What we didn’t realise was that The Lobby had just been established. It was a completely new lounge area which was super cosy – with an open fireplace and soft sofas,” writes Tina Dalbøge on her blog, Tinadalboge.dk, under the headline, “Kurhotel Skodsborg – a great experience filled with amazing memories.”
”At the same time they had joined forces with two of the best Michelin-starred chefs in the country – Head chef, Philip Scheel Grønkjær, and Assistant head chef, Gabriel Hedlund. They have experience from restaurants, like Noma, Herman, Kadeau and Kong Hans … Now, this may sound extremely expensive – but it really isn’t…The prices ranged from DKK 95 to DKK 155. The service and the atmosphere were top-notch and the food was first-rate luxury.”
Tina Dalbøge visited Kurhotel Skodsborg with her husband on a lover’s getaway to spoil themselves.

You may read the rest of Tina’s post at Tinadalboge.dk
Or find more information about our new Nordic gastronomic profile at The Lobby

Kærlighed til nordiske krimier på Kurhotel Skodsborg

I samarbejde med forfatteren Sara Blædel inviterer vi til en række intime forfatterarrangementer med titlen ”Nordic Noir på Skodsborg” med fokus på den skandinaviske krimi, der for tiden topper bestsellerlisterne over hele verden
Danske Sissel-Jo Gazan, der sidste år udkom med sin anden bestsellerkrimi og anmelderroste roman, SVALENS GRAF, er Sara Blædels første gæst torsdag den 22. maj 2014, kl. 20-22.

Sarah Blædels favoritforfattere
”Jeg glæder mig til at dele min kærlighed til krimigenren med gæsterne til ”Nordic Noir” på Kurhotel Skodsborg, hvor jeg har inviteret nogle af mine favoritforfattere. Forfattere, der både kan skabe et godt plot samt tegne nogle realistiske karakterer og det socialrealistiske miljø, som nordiske krimier er så berømte for,” fortæller Sara Blædel.
Sara Blædel, der ofte bliver kaldt “Danmarks krimidronning”, debuterede selv som krimiforfatter med GRØNT STØV i 2004, for hvilken hun vandt Det Danske Kriminalakademis Debutantpris. Det er blevet til i alt otte bøger om kriminalbetjent Louise Rick, der sidenhen er blevet leder af Den Særlige Eftersøgningstjeneste, som er en specialafdeling under Eftersøgningstjenesten ved Københavns Politi.

”Indsæt applaus her – godt gået Gazan”
Den danske forfatter Sissel-Jo Gazan fik sit store gennembrud med spændingsromanen DINOSAURENS FJER i 2008. Bogen er læst af mere end 110.000 danskere og valgt som ”Årtiets krimi” af Danmarks Radio.
Sissel-Jo Gazans nyeste roman, SVALENS GRAF, kombinerer en passioneret relationsroman med en intelligent videnskabskrimi og har igen biologen Marie Skov og politimanden Søren Marhauge, som vi lærte at kende i DINOSAURENS FJER, som hovedpersoner.
For SVALENS GRAF modtog Sissel-Jo Gazan Læsernes Bogpris, der uddeles af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske.
Information skrev ”Indsæt applaus her – godt gået Gazan”, mens Weekendavisen mente ”Hendes plot styrer for vildt”.

”Nordic Noir”-aften
Sara Blædel introducerer Sissel-Jo Gazan i vores nyindrettede litteraturhjørne i The Lobby torsdag den 22. maj 2014 kl. 20. Herefter fortæller Sissel-Jo Gazan om sine to seneste spændingsromaner. I pausen serverer vi “Tea with Georg” og kager fra vores egen konditor. Efter pausen åbner Sara Blædel for spørgsmål fra publikum.
Prisen for ”Nordic Noir-aften, inklusive “Tea with Georg” og kager, er 200,- kroner per person.
Det er muligt at supplere den intime litteraturoplevelse med vores 3-retters krimimenu med en nøje udvalgt vinmenu i restauranten samt overnatning med fri adgang til vores spa og fitnesscenter.
Prisen for overnatning, inklusive ”Nordic Noir”, adgang til spa & fitnesscenter samt 3-retters menu med vinmenu, er 1.800,- kroner per person.
Vi planlægger i alt fem ”Nordic Noir”-arrangementer i år – sløret løftes for de næste gæster i allernærmeste fremtid.

Find mere information – og bestil billet – til ”Nordic Noir på Skodsborg” på http://bit.ly/1lzDxGz
Eller send en mail til booking@skodsborg.dk for at høre mere om et ”Nordic Noir”-ophold.
Sara Blædel Sissel-Jo Gazan Nordic noir forfatterarrangement kurhotel skodsborg spa wellness hotelSara Blædel Sissel-Jo Gazan Nordic noir forfatterarrangement kurhotel skodsborg spa wellness hotel

Sunde juicer og festlige cocktails

“Jeg er inspireret af to meget forskellige personligheder: Grundlæggeren af Kurhotel Skodsborg, læge Carl Ottosen, og Skodsborgs oprindelige ejer Kong Frederik den 7.,” fortæller vores barchef Gromit Eduardsen. Han har kreeret en række velsmagende, sunde juices, ”mocktails” og cocktails inspireret af den sæsonprægede menu i The Lobby, vores nyetablerede bar, bistro og lounge. Gromit Eduardsen smiler: ”Jeg kreerer sunde juicer med naturlige, nordiske ingredienser, der efterlever principperne for det sunde liv, som de blev defineret af læge Carl Ottosen; og så kreerer jeg klassiske, alkoholiske cocktails med et twist – og helt nye cocktails – der passer bedre til den festlige livsindstilling, som Frederik den 7. og hans kone grevinde Danner siges at have haft …”.

Naturlige juicer passer perfekt til det nye nordiske køkken
“De naturlige juicer, som vi serverer i The Lobby, lever op til de trends, som du ser på de smarteste barer i store cocktailmetropoler som New York, London og Los Angeles,” siger Gromit Eduardsen. Han tilføjer: “Heldigvis passer de også perfekt til det nye nordiske køkken, som netop er blevet lanceret i The Lobby af vores nye køkkenchef Philip Scheel Grønkjær og assisterende køkkenchef Gabriel Hedlund.”

En levende legende på den københavnske cocktailscene
Gromit Eduardsen er en levende legende på den københavnske cocktailscene; han har ledet og arbejdet på projekter som Hotel Skt. Petri, Hotel Fox og cocktailbaren 1105. I dag leder Gromit Euardsen konsulentfirmaet The Nordic Bar Syndicate, der specialiserer sig i at udvikle barkoncepter og cocktailmenuer i Danmark og udlandet – og vi føler os meget privilegerede over at have ham bag baren i The Lobby.

Læs mere om menuen i The Lobby
Læs mere om Philip Scheel Grønkjær og Gabriel Hedlunds gastronomiske visioner

[device]Du kommer fra en mobil[/device][notdevice]du kommer IKKE fra en mobil[/notdevice]I am inspired by the dualism in the characters of the founder of Kurhotel Skodsborg, Dr Carl Ottosen, and the original owner of Skodsborg, King Frederik 7,” says our bar manager, Gromit Eduardsen, who has created a range of tasty, healthy juices and mocktails inspired by the seasonal food menu at our newly established bar, bistro and lounge, The Lobby.
He smiles, “I create healthy juices with natural, Nordic ingredients to honour the principles of the healthy life according to Dr Carl Ottosen, whereas I create classic, alcoholic cocktails with a twist – and completely new ones – to honour the playful side, which King Frederik 7 and his wife, Countess Danner, are rumoured to have had…”.

Natural juices complement the new Nordic cuisine
“The natural juices which we serve at The Lobby are very much in line with the trends you see at the cutting-edge bars in the major cocktail metropolises, like New York, London and Los Angeles,” says Gromit Eduardsen.
He adds, “Luckily they are also a perfect match to new Nordic cuisine, as introduced by our new Head chef, Philip Scheel Grønkjær, and Assistant head chef, Gabriel Hedlund.”
Gromit Eduardsen is a living legend on the Copenhagen cocktail circuit, having managed and worked on projects like Hotel Skt. Petri, Hotel Fox and cocktail bar 1105.
Currently Gromit Eduardsen runs the consultancy, The Nordic Bar Syndicate, which specializes in developing bar concepts and cocktail menus in Denmark and abroad – and we feel very privileged to have him on board.

Read more about food and drinks menu at The Lobby
Read more about the gastronomic vision of chefs, Philip Scheel Grønkjær and Gabriel Hedlund

”Supertjekket indrettet … og hyggelig”

Lobbyen er hotellets hjerte og den totalt nyistandsatte lobby var super tjekket indrettet og ret så hyggelig. Det er her ”The lobby is the heart of the hotel and the completely renovated lobby was ultra-trendy decorated and quite cosy. This is where you, in the restaurant, The Lobby, can meet for larger meals or informal bites all day. They have ordinary tables if you prefer to sit more up-right when you eat,” writes food writer, Mira Arkin, on her blog, Miras Madblog.

An evening filled with luxury
Mira Arkin was invited for the sneak premiere on the new Nordic gastronomic profile in our newly established bar, lounge and bistro, The Lobby. And she was very enthusiastic about the food provided by our new Head chef, Philip Scheel Grønkjær, and Assistant head chef, Gabriel Hedlund, as well as the cocktails by Gromit Eduardsen.
Mira Arkin ends her post: “It was a very cosy and fun evening filled with luxury and great flavours from the very competent team behind the hotel, the spa, the restaurant and the bar (as well as the limo’ service)…Thank you to the team for a great Wednesday!”

Read the rest of Mira Arkin’s post (sorry, in Danish only) at Miras Madblog.dk.
Or find more information about our new gastronomic profil at The Lobby. Læs videre “”Supertjekket indrettet … og hyggelig””

”Nyd det simple livs luksus”

”Nyd maden i de skønne omgivelser, lad dig udrense i wellness-området, og overnat i de dejlige senge. Hotellets ide er at fungere som fortidens hoteller, der lå langs Frankrigs hovedveje, hvor gourmander og andre livsnydere kunne gøre stop i bekvemmelige omgivelser og nyde det simple livs luksus. Det er lykkedes …” skriver”Enjoy the food in the amazing surroundings, let yourself be cleansed in the wellness area and spend the night in the lovely beds. The hotel’s concept is inspired by the ancient hotels by the roadside in France where gourmands and other bon vivants could rest in comfortable surroundings and enjoy the luxury of the simple life. It’s a success…” writes Læs videre “”Nyd det simple livs luksus””

”Det sunde liv og en helstøbt hoteloplevelse”

”Køkkenchef Philip Scheel Grønkjær og assisterende køkkenchef Gabriel Hedlund trækker på fornemme fortider hos Noma, Kadeau, Kong Hans og Herman. Begge gutter har usynlige stjerner fra Michelin på skjorteærmerne, og valget af de tunge profiler er ikke tilfældigt: Det handler om ”Head chef, Philip Scheel Grønkjær, and Assistant head chef Gabriel Hedlund, present distinguished resumes, naming restaurants Noma, Kadeau, Kong Hans and Herman. Both fellers have invisible Michelin stars on their sleeves and choosing the strong profiles is not a coincidence: it is all about Læs videre “”Det sunde liv og en helstøbt hoteloplevelse””

”Let bistromad med et personligt touch”

Renhed og enkelthed, fokus på ingredienser, der er i sæson og et nordisk fokus, som noma må siges at have banet vejen for. Overordnet set mener jeg, man er kommet i mål med at tegne en ny linje for forholdsvis let bistromad med personligt touch og solide, nordiske råvarer i sæson,skriver Kasper Bergholt om vores nye gastronomiske linje på sin blog Bergholt.net.
Kasper Bergholt var til snigpremiere på den nye, nordiske gastronomiske profil i The Lobby – vores nyetablerede lounge, bar og bistro.

”Bistroservering på højt niveau”
Kasper Bergholt er ganske begejstret for The Lobby, vores nye gastronomiske profil ved køkkenchef Philip Scheel Grønkjær og assisterende køkkenchef Gabriel Hedlund samt cocktailkortet, som Gormit Eduardsen står for.
Han kalder vores tatar: ”Bistroservering på højt niveau”; men hans favoritservering er vores and (på billedet) ledsaget af rødvin fra Domaine M & S Ogier: ”Fremragende smagsmæssig dybde og vinmæssigt derhenne, hvor summen bliver større end delelementerne.”
Kasper Bergholt slutter: ”En stor tak for en forrygende, på visse punkter tangerende det overdådige, aften skal lyde herfra!”

Læs hele Kasper Bergholts indlæg på Bergholt.net.
Eller læs mere om vores nye gastronomiske profil i The Lobby.”Purity and simplicity, focus on seasonal ingredients and a Nordic focus, for which (restaurant) noma has paved the way. Overall I find that Kurhotel Skodsborg has reached their goal of defining a new profile with comparatively light bistro food with a personal touch and solid, Nordic seasonal ingredients,” writes Kasper Bergholt about our new gastronomic profile on his food blog, Bergholt.net.
Kasper Bergholt was invited to the sneak preview on our new, Nordic gastronomic profile at The Lobby, our newly established lounge, bar and bistro.

”High-level bistro servings”
Kasper Bergholt is quite enthusiastic about The Lobby, our new gastronomic profile by Head chef Philip Scheel Grønkjær and Assistant head chef Gabriel Hedlund as well as the drinks menu, which has been developed by Copenhagen cocktail legend, Gromit Eduardsen.
He calls our steak tatare: “High-level bistro serving”; but his favourite dish is our duck dish (pictured) accompanied by an elegant red wine from Domaine M & S Ogier, about which he writes: “Amazing depth in flavour and winewise at a level where the sum is larger than the single components.”
Kasper Bergholt ends his review: “A heartfelt thank you for an astonishing, in some areas almost decadent, night from this reviewer.”

Read the rest of Kasper Bergholt’s post (sorry, in Danish only) at Bergholt.net.
Or find more information about our new gastronomich profile in The Lobby.

”Jeg er meget imponeret”

”Det kom bag på mig, at en tatar kunne være nærmest luftig. Jeg er meget imponeret. Smagene var perfekt afstemte og rugbrød + rødbede gav lidt knas. Smukt,” skriver Thomas Alcayaga om vores tatar med rugbrød og rødbeder på sin blog Madetmere.dk.
Thomas Alcayaga var til snigpremiere på den nye, nordiske gastronomiske profil i vores nyetablerede lounge, bar og bistro: The Lobby.

”De dygtigste folk fra madmiljøet”
Thomas Alcayaga er ganske entusiastisk omkring The Lobby og vores nye gastronomiske profil.
Han uddyber: ”Hvordan får man så folk til kigge denne vej? Jo, du skal omgive dig med nogle af de dygtigste folk fra madmiljøet. Til køkkenet blev Philip Scheel Grønkjær (Køkkenchef) og Gabriel Hedlund (assisterende køkkenchef) hentet. Gromit Eduardsen var hentet ind til at lave et knivskarpt drinkskort, som både skulle indholde lækre cocktails med alkohol, men også uden og juices. Det er jo trods alt et kurhotel …”.
Thomas Alcayaga anbefaler: ”Det vi så denne aften på Skodsborg Kurhotel kan i hvert fald klart anbefales, hvis du tilfældigvis er på tur i området. Og er du ikke, så vil bare omgivelserne være en tur værd”.
Læs hele Thomas Alcayagas indlæg på Madetmere.dk.
Eller læs mere om vores nye gastronomiske profil i The Lobby.”I was very surprised that a steak tartare could be so light and smooth. I am very impressed. The flavours were perfectly matched and the combination of dark rye bread and beetroot ensured a crunchy bite. Beautiful,” writes Thomas Alcayaga about our steak tartare with dark rye bread and beetroots on his food blog, Madetmere.dk.
Thomas Alcayaga was at the sneak preview on the new, Nordic gastronomic profile in our newly established lounge, bar and bistro, The Lobby.

“The best people from the restaurant scene”
Thomas Alcayaga is quite enthusiastic about The Lobby and our new gastronomic profile.
He elaborates: “How do you get people to swing this way? Well, you recruit some of the best people from the restaurant scene. For the kitchen Philip Scheel Grønkjær (Head chef) and Gabriel Hedlund (Assistant head chef) were recruited. Alongside Gromit Eduardsen, who has been recruited to create a razor-sharp cocktail menu, which has to include delicious alcoholic cocktails as well as mocktails and fruit juices. It is a spa hotel after all…”.
Thomas Alcayaga recommends: ”What we saw this evening at Skodsborg Kurhotel was highly recommendable, should you be in the area. And if you’re not, the surroundings on their own justify a visit.”

Read the rest of Thomas Alcayaga’s post (sorry, in Danish only) at Madetmere.dk.
Or find more information about our new gastronomic profile at The Lobby.

”Nordisk comfort (food) på Kurhotel Skodsborg”

“Kurhotellet har sat gang i en større relancering, der indebærer en stor ombygning af stedets lobby og blandt andet ansættelsen af to kokke fra bornholmer-gourmet-templet Kadeau. De står nu bag gryderne heroppe på Strandvejen, hvor de i første omgang kreerer nordisk comfort food af høj kvalitet, som gæster kan nyde i de lækre sofaer i den dejlige lobby,” fortæller Mikkel Bækgaard under overskriften ”Nordisk comfort (food) på Kurhotel Skodsborg”på sin blog Mikkelsmadblog.dk.
Mikkel Bækgaard var – sammen med en gruppe udvalgte madskribenter – til snigpremiere på den nye, nordiske gastronomiske profil i vores nyetablerede lounge, bar og bistro: The Lobby.

”Nynordisk touch med de bedste råvarer”
Mikkel Bækgaard er ganske begejstret for den gastronomiske profil vores nye køkkenchef Philip Scheel Grønkjær og assisterende køkkenchef Gabriel Hedlund præsenterer og fortsætter:
”Her kan man slappe af, nyde cocktails (både alkoholiske og nonalkoholiske) eller bestille a la carte-retter, som alle har et jordnært nynordisk touch med de bedste råvarer fra vores region, men uden de store tekniske tryllenumre – hvilket er rigtig fint her i de uformelle lobbyrammer.”
Mikkel Bækgaard anbefaler: ”Tag du bare et smut til Skodsborg”.
Læs hele Mikkel Bækgaards indlæg på Mikkelsmadblog.dk.
Eller læs mere om vores nye gastronomiske profil i The Lobby.”The spa hotel has begun an extensive relaunch, which includes rebuilding the lobby and, among other initiatives, recruiting two chefs from gourmet temple, Kadeau. They are manning the stoves her on Strandvejen, where they initially create Nordic comfort of high quality, which guests may enjoy in the comfy sofas in the wonderful lobby,” writes Mikkel Bækgaard under the headline “Nordic comfort (food) at Kurhotel Skodsborg” on his blog, Mikkelsmadblog.dk.
Mikkel Bækgaard was, together with a group of select food writers, invited for a sneak preview of the new, Nordic gastronomic profile in our newly established lounge, bar and bistro, The Lobby.

“New, Nordic touch with the best ingredients”
Mikkel Bækgaard is quite thrilled about the gastronomic profile our new Head chef, Philip Scheel Grønkjær, and Assistant head chef, Gabriel Hedlund, present and adds:
“Here you can relax, enjoy cocktails (alcoholic as well as non-alcoholic) or order a la carte dishes, which all have an unpretentious, new Nordic touch with the best ingredients from our region but without major technical ado – which works perfectly in the informal lobby area.”
Mikkel Bækgaard recommends:”Skodsborg is worth the visit”.
Read the rest of Mikkel Bækgaard’s post (sorry, in Danish only) at Mikkelsmadblog.dk.
Or read more about our new gastronomic profile at The Lobby.

“Kurhotel Skodsborg er tilbage!”

”Her er virkelig dejlig ny nordisk mad på menuen på Kurhotel Skodsborg, men det er af den meget behagelige og knap så udfordrende og mindre innovative slags. Lige præcis dét passer utrolig godt til netop en lobby og afslappet (comfort)spisning,” skriver Mette Juulsgaard under overskriften ”Ny nordisk i sofahøjde”på sin blog Becauseitmatters.dk.
Mette Juulsgaard var sammen med sin mand – fotografen Martin Kaufmann – til snigpremiere på den nye, nordiske gastronomiske profil i vores nyetablerede lounge, bar og bistro: The Lobby.

Det lette nordiske køkken og årstidens råvarer
Mette Juulsgaard er meget begejstret for den gastronomiske profil vores nye køkkenchef Philip Scheel Grønkjær og assisterende køkkenchef Gabriel Hedlund præsenterer og fortsætter:
”Rekrutteringen af så stærkt et makkerpar siger virkelig noget om stedets vilje til at lykkes samt fokus på at køre huset til et Ny Nordisk Madhus. Her bliver ingen Caesar Salad eller Moules, Frites men fokus på det lette nordiske køkken, lokale og årstidens råvarer.”
Mette Juulsgaard anbefaler: ”Check Kurhotel Skodsborg ud næste gang, du kommer på de kanter.”
Læs hele Mette Juulsgaards indlæg – og nyd Martin Kaufmanns smukke billeder – på Becauseitmatters.dk.
Eller læs mere om The Lobby.

Foto Martin Kaufmann”You will find really tasty new, Nordic food on the menu at Kurhotel Skodsborg but it is the very pleasant, not quite as challenging, and less innovative kind. Precisely right for a lobby and relaxed (comfort) eating,” writes Mette Juulsgaard under the headline ”New Nordic at eye level” on her food blog, Becauseitmatters.dk.
Mette Juulsgaard was, together with her husband, photographer Martin Kaufmann, at the sneak premiere of the new, Nordic gastronomic profile in our newly established lounge, bar and bistro, The Lobby.

The light Nordic kitchen and seasonal ingredients
Mette Juulsgaard was very enthusiastic about the gastronomic profile our new Head chef, Philip Scheel Grønkjær, and Assistant head chef, Gabriel Hedlund, presented and adds:
“Recruiting such a strong team really says something about the will to succeed and the focus on making the hotel a New Nordic Eatery. Here will not be any Ceasar Salad or Moules Frites but focus on the light Nordic kitchen and local, seasonal ingredients.”
Mette Juulsgaard recommends: “Check out Kurhotel Skodsborg, the next time you are in the area.”
Read the rest of Mette Juulsgaard’s post (sorry, in Danish only) – and enjoy Martin Kaufmann’s beautiful pictures – at Becauseitmatters.dk.
Or read more about our new lounge, bar and bistro, The Lobby.

Photo Martin Kaufmann

Klassisk på Skodsborg 2014

Nyd vores klassiske koncerter med udvalgte kunstnere i vores atmosfærefyldte DannerSalon – vi serverer standing high tea med hjemmebagte lækkerier i pausen!

KLASSISKE KONCERTER I HISTORISKE RAMMER
Vi afholder en række klassiske koncerter med udvalgte kunstnere i vores atmosfærefyldte Dannersalon. Kunstnerne er udvalgt i samarbejde med Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht og bliver introduceret af Claus Johansen fra DR. Den charmerende Dannersalon var i 1900-tallet kurgæsternes salon. Her blev der hver dag serveret kaffe og kage efter middagen, og der var dagligt underholdning i form af musik, oplæsning eller lignende. I dag er den blandt andet møbleret med de originale konsolspejle og prismelysekroner fra Grevinde Danners Palæ.

Nyd en eftermiddag med koncert og vores britisk-inspirerede standing high tea.
Find mere information om koncerter med standing high tea.

Eller nyd først koncerten og vores britisk-inspirerede standing high tea.  Forkæl derefter dig selv i vores spa, nyd en middag med udsøgte vine og slut aftenen af i et af vores komfortable værelser.
Find mere information om koncerter med overnatning.

Find mere information om koncertprogrammet.

KLASSISKE KONCERTER I VORES CHARMERENDE DANNERSALON
Nyd vores koncerter med håndplukkede kunstnere. I pausen serverer vi standing high tea inspireret af de klassiske britiske hoteller med te, kaffe, cupcakes, macarons og fingersandwichs – alt er fra vores egen konditor.

ELISABETH HOLMEGAARD NIELSEN – LØRDAG D. 22. FEBRUAR
Elisabeth Holmegaard Nielsens kærlighed til klassisk musik opstod, da hun blev optaget som balletbarn ved Det Kongelige Teater i 2000. Hun begyndte samtidig at spille klaver, og i en alder af 20 år er hun allerede ved at afslutte sine kandidatstudier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professer Niklas Sivelöv.
Den unge pianist bliver spået en flot international karriere og indspiller i december 2014 sin første cd med soloværker af Robert Schumann.
Elisabeth Holmegaard Nielsen fortolker værker af Debussy, Carl Nielsen og Chopin.

Lørdag den 22. februar kl. 16.00-18.00
Bestil billet
Find mere information om Elisabeth Holmegaard Nielsen

Nogle gange viser livet tænder….

Vi mennesker vil så gerne være glade og lykkelige, og vi på Care vil så gerne hjælpe, pleje og forkæle, dem der ikke er det, så de bliver glade og måske endda lykkelige… For at kunne mærke, hvad glæde og lykke er, er vi som mennesker nødt til at prøve det modsatte, ellers ved vi jo ikke, hvad forskellen er, selvom det gør rigtig ondt; der på bagsiden af medaljen.

Hos os kommer de fleste for et genoptrænings- eller rekreationsophold, men man kan ikke skære gæsterne over en kam. For nogle er det et socialt og hyggeligt ophold. Andre kommer fordi, de er midt i en livskrise, og virkelig har brug for hjælp. Vi vil, og vi gør alt for at hjælpe disse mennesker. Vi er som plejepersonale omkring vores gæster hele døgnet, og vi kommer rigtig tæt ind på livet af dem.

Hvad stiller vi så op, når vi møder uhelbredelig sygdom? Vi lytter, lindrer, og vi smertebehandler, inddrager pårørende og gør simpelthen, alt hvad vi kan. For nyligt stod jeg i en så svær samtale, at jeg måtte fælde en tåre eller lidt mere sammen med en pårørende, fordi der ikke var mere at stille op. Det føles uretfærdigt, og jeg kan prøve at finde en højere mening med, at sådan er livet også, men ligegyldigt, hvad jeg, man eller vi vælger at tro på, så gør livet bare rigtig ondt, når det viser tænder…

Læs mere om Skodsborg Care.

Af Charlotte Kastberg Levin, sygeplejerske på Skodsborg CARE

Hvad er det, vi kan her på Skodsborg Care?

Vi er en afdeling, som ligger mellem to stole. Vi er både et hotel, men vi er også en sygeplejebemandet aflastnings- og genoptræningsafdeling, og så har vi nyoperede gæster fra Kysthospitalet. Ja, de hedder ”gæster” og ikke ”patienter”. Det får prompte en selv, som ansat, til at tænke ”service”. Sådan skal det også være. Her går service og luksus hånd i hånd med genoptræning og egenomsorg. Det er en hårfin balance, at gæsterne skal blive endnu bedre til at klare sig i eget hjem (jævnfør egenomsorgen), efter et ophold hos os, men samtidig have servicen og omsorgen, mens de er her.

Træning, service og god mad

Gæsterne på Skodsborg Care træner 2 gange om dagen med fysioterapeut. Derudover træner de i at klare daglige livsnødvendigheder som at bade, spise og bevæge sig rundt. Udover det, skal vores gæster kunne mærke ”servicen”. De skal have lov at hvile mellem al træningen, og de skal – ikke mindst – nyde den gode mad.

Læs mere om Skodsborg Care.

Af Charlotte Kastberg Levin, sygeplejerske på Skodsborg CARE

En vil gerne lære at lægge et drop – en anden at koge et æg …

På Skodsborg Care opgraderer vi på alle niveauer og områder.

Vi arbejder på et hotel, men er en sygeplejebemandet afdeling. Vi bliver trænet i service og at yde luksus, men vi er samtidig meget faglige og holder niveauet højt. Vi vil gerne være beredt til at kunne håndtere alle situationer.  Det kan for eksempel være at lave sund og smagfuld morgenmad til vores gæster i weekenden, når vores elskede køkkendame har fri.

Men det kan også være at få en dårlig nyopereret gæst med for lavt blodtryk på højkant igen, ved at lægge et drop og sætte noget saltvand op. Og det er vel at mærke helst uden at tilkalde forstærkning – selvom vi altid har muligheden.

Det resulterer i, at to sygeplejersker – i én og samme samtale – hver især runder egne ønsker i at opgradere: Den ene vil gerne lære at lægge et drop, den anden at koge et æg …

Læs mere om Skodsborg Care.

Af Charlotte Kastberg Levin, sygeplejerske på Skodsborg CARE

Duften af pandekager spreder sig…

Det er formiddag på Skodsborg Care. Og bedst, som vi er i fuld gang med vores arbejde, og hovedet kører med stuegang, sygeplejediagnoser, service, omsorg og gode samtaler med gæsterne, stopper vi op og tænker: Hvad er det for en duft? Er det chokolade? Er det boller? Måske noget midt imellem? Det er i hvert fald noget sødt … Det er pandekager!

Mmm, hvor dufter det godt! Vores søde køkkendame Lone er i fuldt sving med at bage pandekager til eftermiddagskaffen. Det kan kun blive en god dag.

Gæsterne dufter også pandekagerne, og der kommer glade bemærkninger, når vi går rundt på gangen.

Læs mere om Skodsborg Care

Af Charlotte Kastberg Levin, sygeplejerske på Skodsborg CARE