hatha yoga mental balance stress coach

”Det er min mission med undervisningen i hatha yoga, at deltagerne får større ro i krop og sind; og at den ro og balance kan sprede sig, når de kommer ud i den virkelige verden,” fortæller yogalærer og holistisk konsulent Anne-Louise Haarby.
”Jeg kan være med til at give dig indsigt og bevægelse, så du selv kan finde din egen retning i livet. Hatha yoga er med til at give indre ro, mental balance og overskud i en hverdag, hvor ”åndehuller” næsten er forsvundet.”

Hatha yoga med Anne-Louise Haarby

”Jeg arbejder med at balancere nervesystemet og forebygge stress, det vil sige, at jeg skifter mellem at være fysisk og slappe af – ”speederen og bremsen”. En spejling af, hvordan vores hverdag optimalt skulle se ud: At være på – holde en pause – være på – holde en pause,” siger Anne-Louise Haarby om sine timer i hatha yoga.

”Det betyder rent praktisk, at vi begynder timen med at komme tilstede i rummet (med fokus på åndedrættet), derefter afspænder vi i dybden (eventuelt med en krops-scan), så vi giver slip på eventuel stress og spændinger. Herefter går i gang med fysisk bevægelse. Det betyder blandt andet, at det bliver lettere at stå i yogastillingerne og komme dybere i strækkene. Vi åbner stille og roligt for, at ”pranaen” – livsenergien – kan komme rundt i kroppen og sindet. Timen slutter med endnu en afspænding – ”savasana” – som for de fleste er noget af det sværeste, men som er det allervigtigste indenfor yoga og meditation”.

”Jeg er forelsket i det lille åndedræt”

”Yogaen har blandt andet lært mig at trække vejret, og nu er jeg fuldstændig forelsket i det lille åndedræt. Det er ganske enkelt nøglen til vores nervesystem,” fortsætter Anne-Louise Haarby.
”Når du trækker vejret ind, spænder du hele overkroppen. Når du ånder ud, slapper kroppen af.”
Hun uddyber: ”I vores samfund oplever vi tit stress, tankemylder og alt for spændte kroppe. Her virker åndedrættet beroligende, og det er jo ’lige ved hånden’.”

En fundamental indre ro

Anne-Louise trækker gerne på sine egne erfaringer og fortæller: ”I rigtigt mange år af mit voksenliv glemte jeg at trække vejret, hvilket gav grobund for stress og andre sygdomme. I dag kan jeg slet ikke lade være med at trække vejret ’rigtigt’. Jeg husker mine ‘åndehuller’ hver dag, så selvom om alt omkring mig er kaos, har jeg en fundamental indre ro. Det er den ro, jeg håber, at jeg kan være med til at sprede som ringe i vandet.”

Yogatimer med Anne-Louise Haarby på Kurhotel Skodsborg

Du kan deltage i Anne-Louise Haarbys hold på Kurhotel Skodsborg som følger
Onsdag – kl. 9.30 Hatha yoga
Torsdag – kl. 16.30 Hatha yoga
Søndag – kl. 10.30 Hatha yoga
Læs mere om de enkelte hold – og meld dig til – på HOLDAKTIVITETER.

Private forløb med holistisk konsulent Anne-Louise Haarby

Anne- Louise Haarby har arbejdet som selvstændig holistisk konsulent indenfor stress management og work/life balance samt spiseforstyrrelser, angst og depression de seneste 10 år.
Hun arrangerer gerne et privat forløb, hvis du ønsker at finde indre ro og nærvær i en travl hverdag.
”Jeg har selv været som et 24-timers ongoing duracell batteri, som elskede mit hektiske liv – indtil stressen fik overtaget min krop og sind, og jeg måtte finde en ny vej i livet,” forklarer Anne-Louise.
”Jeg forstod endelig, hvad det vil sige at give slip.”
Læs gerne mere i dette interview med Anne-Louise Haarby.
Kontakt Anne-Louise på al@zensehouse.dk, hvis du ønsker yderligere information om et privat forløb.

Anne-Louise Haarbys yogauddannelser og baggrund

Anne-Louise Haarby har mere end 15 års erfaring som yogi (en der dyrker yoga) og har deltaget i adskillige workshops i ind- og udland, blandt andet hos yogalærer Judith Macripp-Johansen, som har været med til at bygge et solidt fundament op omkring hatha yogaen. Derudover har Anne-Louise udviklet et yoga-/afspændingsprogram, der har hjulpet flere hundrede i deres stress-, angst- eller depressionsforløb.
Anne-Louise er certificeret coach i det systemiske, ledelsesbaserede og på det personlige plan, meditation & mindfulness instruktør, NLP og Enneagram Master samt Master in Human Dynamics.
Derudover er hun merkonom i personaleadministration og international markedsføring og har tidligere arbejdet som personale- og kvalitetschef.