Skodsborg Flow- Nordiske Spaoplevelser I Skodsborg Spa & Fitness

havbad wellness dampbad vinterbadning sauna massage

Forkæl din krop og alle dine sanser med vores Skodsborg FLOW – en række unikke spaoplevelser, der øger glæden og udbyttet af at gå i spa.
Skodsborg FLOW hjælper dig blandt andet til at styrke dit immunforsvar og opnå mental balance samt stimulere din blodcirkulation og bindevæv. Derudover fortæller vores gæster os, at de sover bedre, føler sig bedre tilpas i deres krop og har større livsglæde i hverdagen.
Vi har udviklet Skodsborg FLOW baseret på nye og årtusindgamle badetraditioner og behandlingsmetoder kombineret med den seneste viden indenfor wellness.

Din spa-instruktør vil med glæde guide dig til Læs videre “Skodsborg Flow- Nordiske Spaoplevelser I Skodsborg Spa & Fitness”

BOGEN OM ”SKODSBORG BADESANATORIUM”

BOGEN OM ”SKODSBORG BADESANATORIUM” 1

Vi er glade og stolte over at være med til at lancere bogen ”Skodsborg Badesanatorium – Persilleslottet som blev Nordens største kursted” af Anders Bank Lodahl og Jørn Hansen. Bogen er baseret på Anders Bank Lodahls ph.d.-afhandling om Skodsborg Badesanatoriums udvikling fra sanatoriet blev grundlagt i 1898, til det blev overtaget af Augustinus Fonden i 1992.

Hold kroppen naturligt sund

I slutningen af 1800-tallet, længe før Læs videre “BOGEN OM ”SKODSBORG BADESANATORIUM””

Opskrift på Skodsborgs palæobrød

palæo brød smørrebrød the lobby opskrift sundtDer er mange gæster, der har bedt om opskriften på vores velsmagende – og sunde – palæobrød; og vores konditorchef Susie Høj deler den hellere end gerne.

Opskrift på Skodsborgs palæobrød

100 g græskarkerner
150 g sesam frø
150 g hørfrø
5 æg
100 g solsikkeolie
10 g salt
100 g jordnødder uden hinde
75 g mandler uden hinde
75 g mandler med hinde
50 g hasselnødder

Det hele æltes sammen på en røremaskine til ægget begynder at tykne, så alle nødderne ikke bundfælder (cirka 5 minutter). Derefter kommes det i en rugbrødsform som er smurt med olie på alle sider.

Brødet bages ved 170 C i cirka 35 minutter.

Velbekomme!

Læs gerne ernæringsvejleder Gitte Højs forklaring på, hvorfor palæosmørrebrød er så sundt.

Eller nyd vores smørrebrød på palæobrød (billedet) i The Lobby.

Mathias Nielsen: ”Skodsborg Cross er en investering i dig selv”

Mathias Nielsen Skodsborg Cross træner kurhotel skodsborg”Du tager armbøjninger som en pige,” fik vores Skodsborg Cross-instruktør Mathias Nielsen at vide af en ældre dame, en af de første gange, han prøvede sig med den populære træningsform.
”Jeg var overvægtig som teenager og tabte 25 kg ved at styrketræne – så jeg var muskuløs, men ikke særlig fleksibel. Skodsborg Cross giver bare så meget mere mening end almindelig styrketræning. Du laver bevægelser, som kroppen er bygget til at lave – og du bliver stærkere på de ting, du laver i hverdagen.” Læs videre “Mathias Nielsen: ”Skodsborg Cross er en investering i dig selv””

Inge Sandager: ”Yin yoga giver øget kropsligt velvære samt ro og balance på det indre plan”

”Jeg oplevede en fantastisk ro og klarhed, hvor jeg kunne nulstille mig selv, give slip på bekymringer og føle frihed,” fortæller yogalærer Inge Sandager om sin første oplevelse med yoga.
”Men først syntes jeg, at det nok var det mest akavede, jeg nogensinde har prøvet; og den såkaldte ”nedadvendt hund” (downward dog), der skulle være en hvilestilling, var decideret ubehagelig og gav mig kvalme …”.
Inge Sandager valgte at fortsætte med yogaen, som hun siger: ”Yoga – og især yin yoga – giver mig en dimension, der rækker ud over, hvad anden motion kan give. Jeg får energi, fokus og indre ro på en gang.”
Lysten til at give dette gode videre til andre, fik Inge til at uddanne sig til yogalærer.

Læs videre “Inge Sandager: ”Yin yoga giver øget kropsligt velvære samt ro og balance på det indre plan””

KUR-POST – SUMMER EDITION 2018

Kur-post, Kurhotel Skodsborg, bliv den bedste version af dig selv, Rikke Hørlykke, Casper Gammelmark

KUR-POST udkommer to gange om året og opdaterer gæster samt andre interesserede om events og nye tiltag på Kurhotel Skodsborg.

BLIV DEN BEDSTE VERSION AF DIG SELV er et af de dominerende temaer i sommerudgaven af KUR-POST, vores in-house avis.

Mere om KUR-POST

Sommerudgaven af KUR-POST indeholder blandt andet

 • ”It’s a game changer,” siger tv-vært Felix Smith om vores sundhedsforløb.

Læs mere om, hvad Felix har fået ud af sit sundhedsforløb.

 • Den prestigefyldte Tatler Spa Guide har tildelt Kurhotel Skodsborg prisen for ”Best for a Natural High” og har udnævnt os til ”En af verdens 7 bedste spaer i 2018”.
 • Årets Kage 2018 – mød vores dygtige konditorer, der vandt 1., 2., 3. og 4.-pladsen til Københavns Konditorlaugs årlige konkurrence om Danmarks bedste kage.
 • Palæo smørrebrød – “medicin”, der smager godt.
 • Mød Skodsborg Cross-stjernen Casper Gammelmark.
 • Interview med træner og coach Rikke Hørlykke (tidligere OL-guldvinder i håndbold)
 • Bestil tid til at blive forkælet – læs mere om vores nye, personlige ansigtsbehandlinger.
 • Eventkalender for juni til september 2018

Læs videre “KUR-POST – SUMMER EDITION 2018”

Casper Gammelmark: ”Du bliver stærkere og forbedrer din teknik”

Skodsborg Cross med Casper Gammelmark
Skodsborg Cross med Casper Gammelmark

”Jeg fulgte Rich Froning, også kendt som ”The Fittest Man in History”, på YouTube. Han var for sej, og jeg blev meget inspireret af hans øvelser,” fortæller vores Skodsborg Cross-instruktør Casper Gammelmark om sin første oplevelse med Skodsborg Cross.
Casper spillede bordtennis på topplan og syntes, at styrketræningen, der var udarbejdet af holdets fysioterapeut, var for kedelig. Han blev også fanget af konkurrence-elementet i Skodsborg Cross og deltager i dag i Skodsborg Cross-konkurrencer rundt om i hele verden.

Læs videre “Casper Gammelmark: ”Du bliver stærkere og forbedrer din teknik””

Kurhotel Skodsborg gjorde rent kagebord til “Årets Kage 2018”

Kurhotel Skodsborg gjorde rent kagebord til "Årets Kage 2018" 2

Har du en sød tand, kan det godt betale sig at slå et smut forbi vores The Lobby.
Til “Årets Kage 2018”, der blev afholdt på Crowne Plaza i København lørdag den 10. marts 2018, var det vores unge konditor-team, der løb med 1., 2. 3. og 4. pladsen, hvilket historisk set er helt unikt. Og du kan smage alle kagerne i vores The Lobby.

Læs videre “Kurhotel Skodsborg gjorde rent kagebord til “Årets Kage 2018””

Marie Aamodt: ”Jeg elsker konkurrencementaliteten i Skodsborg Cross”

Marie aamodt Skodsborg Cross gymnastics dance instruktør personlig træner skodsborg spa fitness kurhotel

”Jeg blev set, og de tog sig af mig,” fortæller vores Skodsborg Cross-instruktør Marie Aamodt om sin første oplevelse med Skodsborg Cross.
Det var Maries kæreste Mathias (der også er Skodsborg Cross-instruktør), der syntes, at hun – der havde trænet gymnastik på konkurrenceniveau i 18 år – skulle have en ny fysisk og mental udfordring.
Marie uddyber: ”Der er et helt særligt community til Skodsborg Cross, som jeg siden har brugt meget. Og så elsker jeg konkurrencementaliteten – hele tiden at sætte og nå nye mål.”

Læs videre “Marie Aamodt: ”Jeg elsker konkurrencementaliteten i Skodsborg Cross””

Morten Nielsen: ”Jeg begyndte at dyrke Skodsborg Cross ud fra en ren cost-benefit-analyse”

morten nielsen Skodsborg Cross effektiv træning instruktør kurhotel skodsborg fitness

”Jeg begyndte at dyrke Skodsborg Cross i 2009. Jeg var i militæret, og Skodsborg Cross var lige kommet til Danmark,” fortæller vores Skodsborg Cross-instruktør og personlige træner Morten Nielsen.
”Jeg syntes, at Skodsborg Cross var sjovt og interessant, men jeg fortsatte ud fra en ren cost-benefit-analyse. Skodsborg Cross kombinerer styrke og cardio i én effektiv session; som soldat har du 20 minutter og ikke 2 timer, når du skal træne.”

Læs videre “Morten Nielsen: ”Jeg begyndte at dyrke Skodsborg Cross ud fra en ren cost-benefit-analyse””

Camilla Pabijan: Skodsborg Cross er effektiv, varieret – og sjov – træning

Skodsborg Cross effektiv varieret sjov træning camilla pabijan

”Jeg syntes, at Skodsborg Cross var superfedt, da jeg prøvede det første gang for syv år siden,” fortæller vores Skodsborg Cross-instruktør og personlige træner Camilla Pabijan.
”Jeg har dyrket mange former for træning, for eksempel gymnastik, dans, boksning og klatring, men Skodsborg Cross giver mig meget mere: Det er sjovt, inspirerende og giver mig konstant nye udfordringer på alle niveauer.”
Camilla smiler: ”Det er som en legeplads for voksne. Jeg begyndte på grund af den varierede, effektive træning, men jeg blev i høj grad hængende på grund af community-fornemmelsen”.

Læs videre “Camilla Pabijan: Skodsborg Cross er effektiv, varieret – og sjov – træning”

Inge Sandager: ”Yin yoga giver øget kropsligt velvære samt ro og balance på det indre plan”

Inge Sandager skodsborg yoga suite spa fitness nærvær balance kurhotel

”Jeg oplevede en fantastisk ro og klarhed, hvor jeg kunne nulstille mig selv, give slip på bekymringer og føle frihed,” fortæller yogalærer Inge Sandager om sin første oplevelse med yoga.
”Men først syntes jeg, at det nok var det mest akavede, jeg nogensinde har prøvet; og den såkaldte ”nedadvendt hund” (downward dog), der skulle være en hvilestilling, var decideret ubehagelig og gav mig kvalme …”.
Inge Sandager valgte at fortsætte med yogaen, som hun siger: ”Yoga – og især yin yoga – giver mig en dimension, der rækker ud over, hvad anden motion kan give. Jeg får energi, fokus og indre ro på en gang.”
Lysten til at give dette gode videre til andre, fik Inge til at uddanne sig til yogalærer.

Læs videre “Inge Sandager: ”Yin yoga giver øget kropsligt velvære samt ro og balance på det indre plan””

ANNE-LOUISE HAARBY: ”HATHA YOGA GIVER INDRE RO, MENTAL BALANCE OG OVERSKUD”

hatha yoga mental balance stress coach

”Det er min mission med undervisningen i hatha yoga, at deltagerne får større ro i krop og sind; og at den ro og balance kan sprede sig, når de kommer ud i den virkelige verden,” fortæller yogalærer og holistisk konsulent Anne-Louise Haarby.
”Jeg kan være med til at give dig indsigt og bevægelse, så du selv kan finde din egen retning i livet. Hatha yoga er med til at give indre ro, mental balance og overskud i en hverdag, hvor ”åndehuller” næsten er forsvundet.”

Læs videre “ANNE-LOUISE HAARBY: ”HATHA YOGA GIVER INDRE RO, MENTAL BALANCE OG OVERSKUD””

Jens Bache: ”Astanga yoga hjælper til at finde balancen i dit liv”

astanga yoga jens bache undervisning

”Jeg pustede og stønnede. Men bagefter var det fantastisk – som at have fået luft for første gang,” fortæller Astanga  yogalærer Jens Bache om sin første oplevelse med yoga for godt tyve år siden.
Jens Bache var midt i et traditionelt karriereforløb og var af en medstuderende på Berkeley University i Californien blevet lokket med på et yogahold.
”Det var svært at koble af i en stresset hverdag” fortsætter Jens. ”Jeg kunne cykle og gå ture i skoven, men det var primært i weekenderne. Yogaundervisning et par gange om ugen og en daglig yogapraksis derhjemme gav mig den ro, jeg søgte.”

Læs videre “Jens Bache: ”Astanga yoga hjælper til at finde balancen i dit liv””

PALÆO SMØRREBRØD – VELSMAGENDE ’MEDICIN’

smørrebrød palæo mellemmåltid snack sund mad

Nogle mener, at smørrebrød er det eneste unikke danske bidrag til verdensgastronomien. Det er en ældgammel dansk tradition at belægge rugbrød med sit yndlingspålæg. En tradition, der blev en fejret luksuriøs delikatesse hos det bedre danske borgerskab i 1890’erne, omkring samme tid som Kurhotel Skodsborg oprindeligt blev grundlagt. Derfor er det kun passende, at vores kokke har genfortolket denne unikke danske delikatesse og moderniseret den til en palæo-version.

Læs videre “PALÆO SMØRREBRØD – VELSMAGENDE ’MEDICIN’”

LONE HUNÆUS: ”MED KUNDALINI YOGA OPNÅR DU NÆRVÆR OG INDRE RO”

lone hunæus kundalini yoga mænd hatha flow ashtanga meditation

”Det var, som om lynet slog ned i mig,” fortæller yogalærer Lone Hunæus om sin første oplevelse med kundalini yoga.
Lone havde mange års erfaring som yogi (en der praktiserer yoga) og var taget til Costa Rica på et 200 timers træningsforløb for at blive uddannet som yogalærer.
Et af målene med forløbet var at stifte bekendtskab med forskellige former for yoga – og finde sin foretrukne yogaform.
Lone kom fra et krævende, men spændende, job som direktør på et reklamebureau. Hun havde gennem længere tid følt, at der skulle ske nogle ændringer i hendes liv, og kundalini yoga blev svaret …

Læs videre “LONE HUNÆUS: ”MED KUNDALINI YOGA OPNÅR DU NÆRVÆR OG INDRE RO””

NYD VANDBAREN I VORES SPA

vand med agurk mynte lime citron spa wellness sundhed

Det er vigtigt for dit helbred at drikke vand og opretholde væskebalancen. At drikke tilstrækkeligt med vand kan hjælpe dig med at gå ned i vægt, give din hud ekstra glød og hjælpe dine nyrer med at detoxe kroppen. Og vand behøver ikke at være kedeligt postevand. I vores spa har vi netop åbnet en helt ny vandbar – du er velkommen til at drikke te, vand med og uden brus samt vand tilsat forskellige friske krydderurter og grøntsager. Særligt vand tilsat friske krydderurter og grøntsager er godt for helbredet.

I den nye vandbar forkæler vi vores gæster med:

Læs videre “NYD VANDBAREN I VORES SPA”

TRÆN MED LØBECOACH OG KOSTVEJLEDER GITTE HØJ

gitte høj løb ernæring kurhotel Skodsborg jens thygesen

”Det er min kostfilosofi, at du skal gøre alt med måde. Vær kritisk og bevidst om det, du indtager. Stop op og mærk efter. Hvordan har kroppen det?” siger Gitte Høj, vores løbecoach og kostvejleder.
Gitte fortsætter: ”Du skal træne efter din lyst og gerne efter dit mål. Sæt realistiske mål. Det vil sige: Hvis det er realistisk at nå tre træningspas på en uge, så er det, det du holder dig til. Andre kan nå syv og andre igen et. Det er min træningsfilosofi.”

Læs videre “TRÆN MED LØBECOACH OG KOSTVEJLEDER GITTE HØJ”

KUR-POST – VORES NYE IN-HOUSE AVIS

KUR-POST in-house avis events restauranter kurhotel skodsborg

Vi er glade og stolte over at præsentere KUR-POST, vores nye in-house avis.
KUR-POST udkommer hver tredje måned og opdaterer gæster samt andre interesserede om events og nye tiltag på Kurhotel Skodsborg.

Mere om KUR-POST

Den første udgave af KUR-POST udkom den 1. april 2016 og indeholdt blandt andet

 • Vi byder foråret velkommen – udendørs træning
 • Vi forskønner – renovering af værelser og gangarealer
 • Enkelt, naturligt og med substans – køkkenchef Erik Kroun om konceptet for vores tre restauranter: The Lobby, The Restaurant og The Restaurant by Kroun
 • Sunday Matiné & ”Te med Georg”
 • Varm op til weekenden med Lobby Tunes
 • Lad os forkæle dig med lidt luksus …
 • Eventkalender for april-maj-juni 2016

Læs videre “KUR-POST – VORES NYE IN-HOUSE AVIS”

”Movement & Mobility giver dig lethed – og jordforbindelse”

mikael steinhausen personlig træning body-sds movement & mobility yoga


Moderne mennesker belaster deres krop uhensigtsmæssigt, fordi de bevæger sig for lidt,” fortæller vores personlige træner Mikael Steinhausen.
Mikael Steinhausen har en baggrund som redskabsgymnast og har trænet kickboxing på kampniveau i mange år. Han har dyrket en del hatha yoga og har altid været optaget af at træne kroppen og suge til sig af forskellige træningssystemer, hvilket han kombinerer, når han underviser. Han blev så imponeret af resultaterne af en Body-sds-session i 2010, at han valgte at tage den treårige terapeutuddannelse, og et af hans speciale, som instruktør, Movement & Mobility, er til dels inspireret af Body-sds qufei.

Læs videre “”Movement & Mobility giver dig lethed – og jordforbindelse””

“Parforcejagt” gjorde Dyrehaven til UNESCO-verdensarv

eremitageslottet, parforcejagt, cykeltur, sightseeing, nordsjælland

De færreste danskere ved, hvad “parforcejagt” er. Alligevel sikrede den unikke – og forlængst uddøde – jagtform i juli 2015 det smukke landskab i Nordsjælland en plads i det fine selskab på UNESCO’S verdensarvliste.
Det nordsjællandske parforcejagtlandskab inkluderer blandt andet Dyrehaven (vores “baghave”) og Eremitageslottet.

Læs videre ““Parforcejagt” gjorde Dyrehaven til UNESCO-verdensarv”

SaunaGus er fantastisk afslapning og velvære

Saunagus udrensende tina andersen afslappende meditation æteriske olier

SaunaGus er en terapiform som ved hjælp af varme og æteriske olier påvirker krop og sind. Den bliver udført af en dertil uddannet gusmester som tilrettelægger forløbet, doserer olierne og fordeler varmen ved hjælp af et håndklæde. Gusmestre har hver især deres egen stil. Derfor kan det være meget forskellige oplevelser du får, alt efter hvilken gusmester som leder din gus.SaunaGus kører typisk i tre sæt af stigende intensitet afbrudt af korte pauser, hvor du har mulighed for at køle dig af og indtage væske.

Læs videre “SaunaGus er fantastisk afslapning og velvære”

Piyana: “Svaroopa yoga holder din rygsøjle – og dig – evigt ung”

Piyana Pommer svaroopa yoga personlig træner træning yogacoach

”Vi skal alle dø, men hvis du træner din rygsøjle, bliver du aldrig gammel,” citerer vores yogainstruktør Piyana Pommer.
Piyana har specialiseret sig i svaroopa yoga, fordi denne yogaform arbejder med at afspænde haleben og korsben og derigennem rygsøjlen. Svaroopa yoga er en meditativ, blid og terapeutisk yogaform, der kan praktiseres af alle.
Hun forklarer: “Svaroopa er yoga – uden skader – for alle aldersgruppe; og god restitution, hvis du er blevet skadet.”
Og tilføjer: ”Jeg guider deltagerne på mine hold ind i øvelserne. Det ligger ikke i det fysiske, men i det indre. Deltagerne på mine svaroopa-hold fortæller mig, at de finder indre ro. Mentalt lærer du at give slip og være nærværende.”

Læs videre “Piyana: “Svaroopa yoga holder din rygsøjle – og dig – evigt ung””

Camilla Pabijan: ”Træning, kost og restitution er de tre hovedpunkter”

personlig træner camilla pabijan TRX funktinel træning Skodsborg Cross

”Jeg vil hjælpe dig med at nå dine mål – og lære dig at fastholde dem på en enkel og overskuelig måde,” fortæller vores personlige træner Camilla Pabijan.
Camilla uddyber ”Træning, kost og restitution er de tre hovedpunkter, der skal til for at opnå og opretholde et sundt stærkt og slankt legeme, både lige nu og resten af dit lange liv.”

Læs videre “Camilla Pabijan: ”Træning, kost og restitution er de tre hovedpunkter””

K-LIFT, VORES MEST EFFEKTIVE ANSIGTSBEHANDLING

K-lift effektiv ansigtsbehandling anti-age Charlotte Torpegaard Kerstin Florian

Vi er stolte over at kunne tilbyde den unikke K-Lift-behandling, som giver hurtige, synlige resultater.
Behandlingen er et avanceret system til effektive ansigtsbehandlinger, der giver energi, strammer og forynger din hud. Hemmeligheden bag K-Lifts effektivitet er et specialudviklet apparat, der benytter kinetisk energi til at modvirke de processer, der ælder huden.
K-Lift-behandlingen er udviklet af vores nære samarbejdspartner Kerstin Florian, der er kendt for sine eksklusive skønhedsprodukter til verdens førende spaer og skønhedssaloner.

Derfor er K-Lift-behandlingen effektiv:
Udover peeling, ansigtsmassage og ansigtsmaske, inkluderer K-Lift-behandlingen
– Lysenergi (fotobiostimulering med LED)
– Elektrisk energi (pulserende mikrostrøm)
– Magnetisk energi (transdermal effekt)

Behandlingen påvirker alle hudens lag med et synligt resultat, blandt andet
– Bliver musklerne i dit ansigt tonet og løftet
– Din produktion af collagen bliver øget
– Linjerne på dit ansigt bliver mindsket og rynkerne bliver blødere
– Dit ansigts konturer bliver fastere

K-Lift-behandlingen bliver populært kaldet for ”ansigtsløftning uden kniv”.

K-Lift-behandlingen koster 1.200,- kroner for 80 minutter. For den optimale effekt af K-Lift-behandlingen anbefaler vi, at du gentager behandlingen fem gange á 50 minutter indenfor en måned efter den indledende 80 minutters behandling. Vi har et særtilbud på et K-Lift-klippekort: en gang 80 minutters behandling samt fem gange á 50 minutter til 4.200,- kroner.

Venligst henvend dig i Spa & Fitness-receptionen, hvis du ønsker at vide mere om K-Lift-behandlingen.

Læs gerne om den kendte skønhedsekspert Charlotte Torpegaards oplevelse med K-Lift-behandlingen i indlægget ”Din hud ligner en fersken!”.