FINSK SAUNAGUS: “SAUNAEN ER ET HELLIGT RUM TILEGNET SAMVÆR, UDRENSNING OG RO”

Finsk saunagus sauna skodsborg spa fitness leo pirjo kurhotel wellness nærvær

”SaunaGus er et helligt rum; folk efterlader deres stress og statussymboler udenfor. Alle bliver lige og skiftene fra varmt til koldt, og tilbage, frigør deres lykkehormoner,” siger saunaeksperten Leo Pirjo.
SaunaGus er en terapiform, der benytter varme og æteriske olier til at påvirke krop og sind. Den bliver udført af en trænet ”gusmester”, for eksempel Leo, der planlægger forløbet, doserer olierne og fordeler varmen med et håndklæde. SaunaGus foregår typisk af tre omgange, hvor intensiteten bliver øget, afbrudt af korte pauser, hvor deltagerne får mulighed for at køle af og drikke vand.

Birkeris er den bedste terapi

Leo Pirjo er finne og voksede op med landets rige saunatradition, som hun bringer med sig, når hun laver SaunaGus på Kurhotel Skodsborg. Hun bruger altid de ikoniske finske birkeris og typiske nordiske komponenter som rosmarin, tjære og fyrrenåle.
”Birkeris er den bedste og billigste terapi, du kan opdrive,” siger hun.
”Når du pisker folk med birkerisene frigiver det saponiner, en naturlig måde at udrense kroppen, og duften får folk til at slappe af.”
Vinter er – forudsigeligt nok – Leos yndlingsårstid.
”Vinter er årets smukkeste årstid for os vikinger,” siger hun.
”Alle voksne bliver som børn igen; og ruller rundt i sneen.”.
Selv uden for det hellige rum bliver der frigivet en masse lykkehormoner.

FINSK SAUNAGUS

De finske saunatraditioner går mere end 2.000 år tilbage i tiden. Saunaen er et helligt rum tilegnet samvær, udrensning og ro.
Den unikke duft af tjære og piskning med birkeris gør Finsk SaunaGus til en autentisk og sjov oplevelse, og deltagerne sværger på, at det øger deres mentale og fysiske velvære.
Læs mere om – og book tid til – Finsk SaunaGus under EVENTS på Skodsborg.dk.