”Nordisk Comfort (Food) På Kurhotel Skodsborg”

“Kurhotellet har sat gang i en større relancering, der indebærer en stor ombygning af stedets lobby og blandt andet ansættelsen af to kokke fra bornholmer-gourmet-templet Kadeau. De står nu bag gryderne heroppe på Strandvejen, hvor de i første omgang kreerer nordisk comfort food af høj kvalitet, som gæster kan nyde i de lækre sofaer i den dejlige lobby,” fortæller Mikkel Bækgaard under overskriften ”Nordisk comfort (food) på Kurhotel Skodsborg”på sin blog Mikkelsmadblog.dk.
Mikkel Bækgaard var – sammen med en gruppe udvalgte madskribenter – til snigpremiere på den nye, nordiske gastronomiske profil i vores nyetablerede lounge, bar og bistro: The Lobby.

”Nynordisk touch med de bedste råvarer”
Mikkel Bækgaard er ganske begejstret for den gastronomiske profil vores nye køkkenchef Philip Scheel Grønkjær og assisterende køkkenchef Gabriel Hedlund præsenterer og fortsætter:
”Her kan man slappe af, nyde cocktails (både alkoholiske og nonalkoholiske) eller bestille a la carte-retter, som alle har et jordnært nynordisk touch med de bedste råvarer fra vores region, men uden de store tekniske tryllenumre – hvilket er rigtig fint her i de uformelle lobbyrammer.”
Mikkel Bækgaard anbefaler: ”Tag du bare et smut til Skodsborg”.
Læs hele Mikkel Bækgaards indlæg på Mikkelsmadblog.dk.
Eller læs mere om vores nye gastronomiske profil i The Lobby.”The spa hotel has begun an extensive relaunch, which includes rebuilding the lobby and, among other initiatives, recruiting two chefs from gourmet temple, Kadeau. They are manning the stoves her on Strandvejen, where they initially create Nordic comfort of high quality, which guests may enjoy in the comfy sofas in the wonderful lobby,” writes Mikkel Bækgaard under the headline “Nordic comfort (food) at Kurhotel Skodsborg” on his blog, Mikkelsmadblog.dk.
Mikkel Bækgaard was, together with a group of select food writers, invited for a sneak preview of the new, Nordic gastronomic profile in our newly established lounge, bar and bistro, The Lobby.

“New, Nordic touch with the best ingredients”
Mikkel Bækgaard is quite thrilled about the gastronomic profile our new Head chef, Philip Scheel Grønkjær, and Assistant head chef, Gabriel Hedlund, present and adds:
“Here you can relax, enjoy cocktails (alcoholic as well as non-alcoholic) or order a la carte dishes, which all have an unpretentious, new Nordic touch with the best ingredients from our region but without major technical ado – which works perfectly in the informal lobby area.”
Mikkel Bækgaard recommends:”Skodsborg is worth the visit”.
Read the rest of Mikkel Bækgaard’s post (sorry, in Danish only) at Mikkelsmadblog.dk.
Or read more about our new gastronomic profile at The Lobby.

“Kurhotel Skodsborg er tilbage!”

”Her er virkelig dejlig ny nordisk mad på menuen på Kurhotel Skodsborg, men det er af den meget behagelige og knap så udfordrende og mindre innovative slags. Lige præcis dét passer utrolig godt til netop en lobby og afslappet (comfort)spisning,” skriver Mette Juulsgaard under overskriften ”Ny nordisk i sofahøjde”på sin blog Becauseitmatters.dk.
Mette Juulsgaard var sammen med sin mand – fotografen Martin Kaufmann – til snigpremiere på den nye, nordiske gastronomiske profil i vores nyetablerede lounge, bar og bistro: The Lobby.

Det lette nordiske køkken og årstidens råvarer
Mette Juulsgaard er meget begejstret for den gastronomiske profil vores nye køkkenchef Philip Scheel Grønkjær og assisterende køkkenchef Gabriel Hedlund præsenterer og fortsætter:
”Rekrutteringen af så stærkt et makkerpar siger virkelig noget om stedets vilje til at lykkes samt fokus på at køre huset til et Ny Nordisk Madhus. Her bliver ingen Caesar Salad eller Moules, Frites men fokus på det lette nordiske køkken, lokale og årstidens råvarer.”
Mette Juulsgaard anbefaler: ”Check Kurhotel Skodsborg ud næste gang, du kommer på de kanter.”
Læs hele Mette Juulsgaards indlæg – og nyd Martin Kaufmanns smukke billeder – på Becauseitmatters.dk.
Eller læs mere om The Lobby.

Foto Martin Kaufmann”You will find really tasty new, Nordic food on the menu at Kurhotel Skodsborg but it is the very pleasant, not quite as challenging, and less innovative kind. Precisely right for a lobby and relaxed (comfort) eating,” writes Mette Juulsgaard under the headline ”New Nordic at eye level” on her food blog, Becauseitmatters.dk.
Mette Juulsgaard was, together with her husband, photographer Martin Kaufmann, at the sneak premiere of the new, Nordic gastronomic profile in our newly established lounge, bar and bistro, The Lobby.

The light Nordic kitchen and seasonal ingredients
Mette Juulsgaard was very enthusiastic about the gastronomic profile our new Head chef, Philip Scheel Grønkjær, and Assistant head chef, Gabriel Hedlund, presented and adds:
“Recruiting such a strong team really says something about the will to succeed and the focus on making the hotel a New Nordic Eatery. Here will not be any Ceasar Salad or Moules Frites but focus on the light Nordic kitchen and local, seasonal ingredients.”
Mette Juulsgaard recommends: “Check out Kurhotel Skodsborg, the next time you are in the area.”
Read the rest of Mette Juulsgaard’s post (sorry, in Danish only) – and enjoy Martin Kaufmann’s beautiful pictures – at Becauseitmatters.dk.
Or read more about our new lounge, bar and bistro, The Lobby.

Photo Martin Kaufmann

Klassisk på Skodsborg 2014

Nyd vores klassiske koncerter med udvalgte kunstnere i vores atmosfærefyldte DannerSalon – vi serverer standing high tea med hjemmebagte lækkerier i pausen!

KLASSISKE KONCERTER I HISTORISKE RAMMER
Vi afholder en række klassiske koncerter med udvalgte kunstnere i vores atmosfærefyldte Dannersalon. Kunstnerne er udvalgt i samarbejde med Tivolis musikchef Henrik Engelbrecht og bliver introduceret af Claus Johansen fra DR. Den charmerende Dannersalon var i 1900-tallet kurgæsternes salon. Her blev der hver dag serveret kaffe og kage efter middagen, og der var dagligt underholdning i form af musik, oplæsning eller lignende. I dag er den blandt andet møbleret med de originale konsolspejle og prismelysekroner fra Grevinde Danners Palæ.

Nyd en eftermiddag med koncert og vores britisk-inspirerede standing high tea.
Find mere information om koncerter med standing high tea.

Eller nyd først koncerten og vores britisk-inspirerede standing high tea.  Forkæl derefter dig selv i vores spa, nyd en middag med udsøgte vine og slut aftenen af i et af vores komfortable værelser.
Find mere information om koncerter med overnatning.

Find mere information om koncertprogrammet.

KLASSISKE KONCERTER I VORES CHARMERENDE DANNERSALON
Nyd vores koncerter med håndplukkede kunstnere. I pausen serverer vi standing high tea inspireret af de klassiske britiske hoteller med te, kaffe, cupcakes, macarons og fingersandwichs – alt er fra vores egen konditor.

ELISABETH HOLMEGAARD NIELSEN – LØRDAG D. 22. FEBRUAR
Elisabeth Holmegaard Nielsens kærlighed til klassisk musik opstod, da hun blev optaget som balletbarn ved Det Kongelige Teater i 2000. Hun begyndte samtidig at spille klaver, og i en alder af 20 år er hun allerede ved at afslutte sine kandidatstudier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professer Niklas Sivelöv.
Den unge pianist bliver spået en flot international karriere og indspiller i december 2014 sin første cd med soloværker af Robert Schumann.
Elisabeth Holmegaard Nielsen fortolker værker af Debussy, Carl Nielsen og Chopin.

Lørdag den 22. februar kl. 16.00-18.00
Bestil billet
Find mere information om Elisabeth Holmegaard Nielsen

Nogle gange viser livet tænder….

Vi mennesker vil så gerne være glade og lykkelige, og vi på Care vil så gerne hjælpe, pleje og forkæle, dem der ikke er det, så de bliver glade og måske endda lykkelige… For at kunne mærke, hvad glæde og lykke er, er vi som mennesker nødt til at prøve det modsatte, ellers ved vi jo ikke, hvad forskellen er, selvom det gør rigtig ondt; der på bagsiden af medaljen.

Hos os kommer de fleste for et genoptrænings- eller rekreationsophold, men man kan ikke skære gæsterne over en kam. For nogle er det et socialt og hyggeligt ophold. Andre kommer fordi, de er midt i en livskrise, og virkelig har brug for hjælp. Vi vil, og vi gør alt for at hjælpe disse mennesker. Vi er som plejepersonale omkring vores gæster hele døgnet, og vi kommer rigtig tæt ind på livet af dem.

Hvad stiller vi så op, når vi møder uhelbredelig sygdom? Vi lytter, lindrer, og vi smertebehandler, inddrager pårørende og gør simpelthen, alt hvad vi kan. For nyligt stod jeg i en så svær samtale, at jeg måtte fælde en tåre eller lidt mere sammen med en pårørende, fordi der ikke var mere at stille op. Det føles uretfærdigt, og jeg kan prøve at finde en højere mening med, at sådan er livet også, men ligegyldigt, hvad jeg, man eller vi vælger at tro på, så gør livet bare rigtig ondt, når det viser tænder…

Læs mere om Skodsborg Care.

Af Charlotte Kastberg Levin, sygeplejerske på Skodsborg CARE

Hvad er det, vi kan her på Skodsborg Care?

Vi er en afdeling, som ligger mellem to stole. Vi er både et hotel, men vi er også en sygeplejebemandet aflastnings- og genoptræningsafdeling, og så har vi nyoperede gæster fra Kysthospitalet. Ja, de hedder ”gæster” og ikke ”patienter”. Det får prompte en selv, som ansat, til at tænke ”service”. Sådan skal det også være. Her går service og luksus hånd i hånd med genoptræning og egenomsorg. Det er en hårfin balance, at gæsterne skal blive endnu bedre til at klare sig i eget hjem (jævnfør egenomsorgen), efter et ophold hos os, men samtidig have servicen og omsorgen, mens de er her.

Træning, service og god mad

Gæsterne på Skodsborg Care træner 2 gange om dagen med fysioterapeut. Derudover træner de i at klare daglige livsnødvendigheder som at bade, spise og bevæge sig rundt. Udover det, skal vores gæster kunne mærke ”servicen”. De skal have lov at hvile mellem al træningen, og de skal – ikke mindst – nyde den gode mad.

Læs mere om Skodsborg Care.

Af Charlotte Kastberg Levin, sygeplejerske på Skodsborg CARE

En vil gerne lære at lægge et drop – en anden at koge et æg …

På Skodsborg Care opgraderer vi på alle niveauer og områder.

Vi arbejder på et hotel, men er en sygeplejebemandet afdeling. Vi bliver trænet i service og at yde luksus, men vi er samtidig meget faglige og holder niveauet højt. Vi vil gerne være beredt til at kunne håndtere alle situationer.  Det kan for eksempel være at lave sund og smagfuld morgenmad til vores gæster i weekenden, når vores elskede køkkendame har fri.

Men det kan også være at få en dårlig nyopereret gæst med for lavt blodtryk på højkant igen, ved at lægge et drop og sætte noget saltvand op. Og det er vel at mærke helst uden at tilkalde forstærkning – selvom vi altid har muligheden.

Det resulterer i, at to sygeplejersker – i én og samme samtale – hver især runder egne ønsker i at opgradere: Den ene vil gerne lære at lægge et drop, den anden at koge et æg …

Læs mere om Skodsborg Care.

Af Charlotte Kastberg Levin, sygeplejerske på Skodsborg CARE

Duften af pandekager spreder sig…

Det er formiddag på Skodsborg Care. Og bedst, som vi er i fuld gang med vores arbejde, og hovedet kører med stuegang, sygeplejediagnoser, service, omsorg og gode samtaler med gæsterne, stopper vi op og tænker: Hvad er det for en duft? Er det chokolade? Er det boller? Måske noget midt imellem? Det er i hvert fald noget sødt … Det er pandekager!

Mmm, hvor dufter det godt! Vores søde køkkendame Lone er i fuldt sving med at bage pandekager til eftermiddagskaffen. Det kan kun blive en god dag.

Gæsterne dufter også pandekagerne, og der kommer glade bemærkninger, når vi går rundt på gangen.

Læs mere om Skodsborg Care

Af Charlotte Kastberg Levin, sygeplejerske på Skodsborg CARE